Press "Enter" to skip to content

Premierul Franței a anunțat interzicerea vânzării produselor ”neesențiale” în supermarketuri, se așteaptă intrarea în vigoare a unui decret

Franța a intrat în lockdown de vineri, 30 octombrie 2020, astfel că magazinele neesențiale au fost obligate să se închidă. Acum, de dragul „dreptății”, Jean Castex a anunțat interzicerea vânzării produselor „neesențiale” și în supermarketuri.

Invitat de TF1, premierul Franței, Jean Castex, a anunțat că, începând cu 3 noiembrie, supermarketurile vor putea vinde doar produse de primă necesitate. Aceasta, într-un obiectiv de „justiție” față de micii comercianți care trebuiau să închidă. Un decret va fi intrat în vigoare până atunci.

Mai exact, potrivit Le Figaro, Guvernul a decis să închidă rafturi neesențiale din supermarketuri, mai degrabă decât să permită redeschiderea întreprinderilor mici. În plus, premierul promite noi ajutoare comercianților furioși.

„Nu, nu ne vom întoarce la măsurile anunțate” , în special la închiderea afacerilor considerate neesențiale, a declarat prim-ministrul Jean Castex în această duminică, 1 noiembrie, în cadrul unui interviu de la ora 20:00 la TF1.

Premierul a asigurat, de asemenea, că comercianții vor fi „sprijiniți” prin „20 de miliarde de credite suplimentare” pentru „a veni în ajutorul tuturor acestor întreprinderi care sunt închise”.

„Trebuie să respectăm această închidere, este imperativ. […] Este vorba despre supraviețuirea economiei, este despre sănătatea noastră colectivă. Prioritatea este protejarea sănătății concetățenilor noștri” , a insistat Jean Castex. „Cu cât respectați regulile mai bine astăzi, cu atât mai repede putem ieși (din lokdown, n.r.)”, a adăugat el.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *