Press "Enter" to skip to content

Premieră în Canada: Şase români candidează la alegerile municipale din zona marelui Montreal

APDA, 6 noiembrie 2017 – La alegerile municipale din 5 noiembrie, anul acesta în regiunea Montreal s-au înscris în cursă şi şase candidaţi români, toţi pentru posturi de consilier!

În afară de Magda Popeanu şi Irina Maria Grecu, care se prezintă pe liste în Montreal (ambele reprezentând la urne Projet Montreal), ceilalţi patru candidează în Laval: Bianca Bozsodi, Julius Bute, Vania Atudorei (toţi trei de la Action Laval) şi Cristi Bucur (Alliance des Conseillers Autonomes).

De remarcat că anul acesta este prima dată în istoria alegerilor municipale din oraşul Laval – al treilea din Canada franceză şi al 13-lea din toată Canada – când atât de mulţi români au fost desemnaţi de partidele în care sunt pentru a participa la alegerile municipale.

Conform legii, s-a putut vota şi anticipat, pe data de 29 octombrie, însă votul masiv va fi duminica aceasta, 5 noiembrie, între orele 12:00 – 20:00.

Pentru că este o premieră pentru românii din Canada, eveniment ce merită întreaga noastră atenţie, vă vom informa în zilele viitoare pe rând despre profilul fiecărui candidat şi despre ce vrea să schimbe în oraşul din zona marelui Montreal în care s-a supus examenului urnelor.

Le dorim tuturor MULT SUCCES!

CRISTINA SOFRONIE, Montreal