Press "Enter" to skip to content

Povești de succes ale sucevenilor din Diaspora: premiați de Consiliul Județean cu distincția ”Meritul Bucovinei”

APDA, 02 mai 2018 – Sub egida Anului Centenarului Marii Uniri cu Țara, Consiliul Județean Suceava dorește să implice activ diaspora românească, originară din regiunea Bucovinei, în evenimentele dedicate acestui moment istoric.

În cadrul festivalului internațional ”Întâlniri Bucovinene”, data de 28 iulie este menită a aduce în luminile rampei poveștile de succes ale acelor români originari din Bucovina, care s-au afirmat profesional în patria de adopție, neuitându-și însă rădăcinile și promovând țara-mamă la nivel internațional.

Acești reprezentanți ai elitei Bucovinei peste graniță vor primi distincția ”Meritul Bucovinei”, ca un semn al recunoașterii și stimei de care se bucură în patria-mamă.

Ne bucurăm deja de confirmările câtorva persoane contactate în acest sens. De asemenea, se dorește să se publice toate mesajele reprezentanților diasporei sucevene într-o publicație special destinată acestui scop, care se numește ”Mesajele Diasporei pentru județul Suceava în anul Centenarului Unirii”.

Andi Rădiu

Grup de jurnaliști români din Diaspora în Bucovina