Press "Enter" to skip to content

Polițiști britanici și români, anchetă comună, destructurată bandă specializată în trafic de persoane, proxenetism și spălare de bani

APDA, 27 septembrie 2017 – O anchetă comună a Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate, procurorilor DIICOT din Dâmboviţa şi a autorităţilor din Marea Britanie a dus la destructurarea unei reţele de criminalitate organizată specializată în trafic de persoane, proxenetism şi spălare de bani.

La data de 26 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița, sub coordonarea D.I.I.C.O.T — Biroul Teritorial Dâmbovița, au efectuat 13 percheziții domiciliare, dintre care 9 pe raza județului Dâmbovița, 2 în Argeș și 2 în București, la persoane bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat, specializat în trafic de persoane, proxenetism și spălare de bani.

În perchezițiilor au fost indisponibilizați 39.850 de lei, 1.000 de euro, 15 telefoane mobile și 5 autoturisme, utilizate de bănuiți.

În sarcina bănuiților s-a reținut că, începând cu anul 2011, aceștia ar fi racolat tinere, pe care le-ar fi exploatat în vederea practicării prostituției în Marea Britanie și Irlanda.

În cauză, la data de 19 septembrie a.c., poliția londoneză a efectuat 5 percheziții la 4 bordeluri clandestine și la o reședință, unde au fost identificate 8 persoane bănuite și 6 tinere care practicau prostituția.

În urma cercetărilor efectuate, cei 8 membri au fost arestați, pentru săvârșirea infracțiunilor de conspirație la trafic de persoane, conspirație la proxenetism (controlul prostituției) și conspirație la spălarea banilor.

Din echipa internațională comună de anchetă (JIT), au făcut parte polițiști din cadrul S.C.C.O. Dâmbovița și un polițist din cadrul I.P.J. Dâmbovița și procurorul român de caz.