Press "Enter" to skip to content

Poliția de frontieră, focuri de armă si 9.000 de pachete cu ţigări de contrabandă confiscate de poliţiştii de frontieră

APDA, 02 iulie 2018 – Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Darabani au descoperit și confiscat, în urma unei acțiuni desfășurate în zona de responsabilitate, 9.000 pachete cu ţigări de contrabandăîn valoare totală de 100.800 lei, marfă ce urma să ajungă pe piața neagră de desfacere din România.

În data de 27 iunie a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Darabani – I.T.P.F. Iași au organizat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 07.00, polițiștii de frontieră au observat o persoană care se deplasa, prin vegetaţia înaltă, dinspre satul Păltiniş către malul râului Prut. Poliţiştii de frontieră au procedat la monitorizarea zonei, iar în jurul orei 07.40 au observat persoana respectivă, întorcându-se de la malul râului Prut către localitatea Păltiniş, transportând în spate un colet voluminos.

Deși colegii noștri au efectuat somații legale de oprire, bărbatul a abandonat coletul cu țigări și a fugit, motiv pentru care poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase  șase focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea reglementărilor legale în vigoare.

A fost identificat cetăţeanul român, Valentin G., în vârstă de 25 de ani, domiciliat pe raza judeţului Botoşani, implicat în activitatea infracţională.

La faţa locului au fost descoperite şase colete voluminoase învelite în folie de culoare neagră, înfăşurate cu bandă adezivă, prevăzute cu chingi de culoare neagră din material textil pentru înlesnirea transportului.

În urma inventarierii coletelor, a rezultat cantitatea de 180.000 ţigarete (9.000 pachete), marca Ashima Luxury, în valoare totală de aproximativ 100.800 lei. Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.

Cu privire la cele constatate Valentin G. a declarat că în urma unei înţelegeri cu un cetăţean ucrainean trebuia ca, în schimbul sumei de 3.000 lei, să preia şi ulterior să transporte ţigările de la malul râului Prut în localitatea Păltiniş.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetul de pe lângă Judecătoria Darabani, pentru identificarea tuturor persoanelor implicate în aria infracţională.