Press "Enter" to skip to content

Poeta Andra Rotaru pe scena Palatului de arte frumoase din Bruxelles în festivalul european Transpoesie

APDA, 27 septembrie 2017 – COMUNICAT ICR Bruxelles – Poeta Andra Rotaru pe scena Palatului de arte frumoase din Bruxelles în festivalul european Transpoesie. Andra Rotaru este invitata Institutului Cultural Român Bruxelles la cea de a șaptea ediție a festivalului european TRANSPOESIE, dedicat celebrării Zilei Europene a Limbilor.

Andra Rotaru va participa la Seara poetică organizată de EUNIC Bruxelles — Uniunea europeană a institutelor naționale pentru cultură — în colaborare cu BOZAR, în data de 17 octombrie, alături de poeți din Belgia, Estonia, Franța și Spania.

Vor fi prezentate, în limba română, textele din seria de poeme ”wrong connections”, un manuscris în lucru al Andrei Rotaru, dezvoltat sub influența unor întâlniri cu dansul și coregrafia modernă. Simultan, vor fi proiectate textele în traducerile în engleză de Anca Roncea și Monica Manolachi, în franceză de Laure Hinckel, respectiv în neerlandeză de Jan Willem Bos.

”Acest eveniment este, poate, unul dintre cele mai incitante de până acum, dându-mi posibilitatea să prezint o multitudine de fațete ale identității unui text. Mă bucur că textele beneficiază de traducerile unor traducători și scriitori fără de care munca scriitorilor n-ar fi întreagă.”, declară poeta Andra Rotaru.

Festivalul internațional Transpoesie prezintă parcursul liric al unor poeți reprezentativi din 18 țări participante la ediția din acest an, în perioada 26 septembrie — 10 noiembrie 2017.

 

”Andra Rotaru este poetă, fondator al revistei de literatură și multimedia Crevice. A realizat numeroase proiecte la intersecția dintre arte: performance-ul de dans Lemur, prezentat de coregraful Robert Tyree în America și în Europa; documentarul All Together, realizat în cadrul rezidenței The International Writing Program (Universitatea din Iowa, 2014); Photo-letter pairing (fotografie, proiect realizat în colaborare cu numeroși artiști și cu comunitatea din Iowa). A susținut lecturi, panel-uri și prezentări în Europa, America de Nord și America de Sud, printre altele la New York, Chicago, Portland, Iowa, Mexico City și Puebla. Volume publicate: Într-un pat, sub cearșaful alb (2005), ținuturile sudului (2010), Lemur (2012). Lemur a primit premiul Tânărul poet al anului, în cadrul Galei Tinerilor Scriitori (2013). Volumul de debut a fost tradus în spaniolă (En una cama bajo la sábana blanca, editura Bassarai, 2008). În iarna acestui an, Lemur va apărea în traducere engleză, la editura americană Action Books.”