Press "Enter" to skip to content

Performanță românească în cadrul Campionatului Național de Antreprenoriat din Danemarca

APDA, 28 iunie 2018 – Echipa formată din Florentina Ceapă și Andrei Toth, studenți români în cadrul programului Academiei Economice din Aarhus dedicat inovației și antreprenoriatului și doi studenți străini, danez și olandez, a câștigat premiul la categoria ”Antreprenoriat Social” și premiul cel mare, oferit de ASR Prințul Frederik al Danemarcei, în cadrul ”Campionatului Național de Antreprenoriat” din Copenhaga. 20 de echipe din instituții academice daneze au concurat în finala competiției câștigate de studenții români.

Proiectul echipei câștigătoare a vizat promovarea oportunităților de afaceri în rândul mamelor singure din capitala Ugandei, Kampala, prin includerea produselor realizate manual de acestea pe piața virtuală și facilitarea vânzărilor online prin intermediul companiei celor patru studenți, Kale Nyabo. Studenții români au indicat că fondurile primite drept premii în acest concurs (echivalentul a 6.700 euro) vor fi utilizate pentru dezvoltarea planului de afaceri și creșterii vânzărilor.

Echipa de studenți va reprezenta Danemarca în cadrul competiției europene ”Social Entrepreneurship Challenge” din 22 iunie 2018, din Riga.

Ambasada României la Copenhaga transmite felicitări studenților români pentru reușita în cadrul competiției antreprenoriale din Danemarca și succes în prezentarea proiectului lor de antreprenoriat social în concursul din Letonia.