Press "Enter" to skip to content

Patru românce, candidate la alegerile parlamentare din Quebec

APDA, 02 octombrie 2018 – În confruntarea la urne pentru ocuparea unui loc de parlamentar în Adunarea Naţională a provinciei Quebec, iată că în acest an s-au încumetat în lupta politică şi patru ambiţioase doamne de origine română: Marcelina Jugureanu, Adriana Dudaş, Bianca Bozsodi şi Delia Fodor.

Marcelina Jugureanu reprezintă Parti Libéral du Québec (PLQ) în circumscripţia Sanguinet.

De o energie debordată, ea şi-a împletit armonios cariera profesională şi politică cu grija maternă pentru cei trei copii. Cu specializări în business management şi marketing (diplome obţinute la HEC Montreal şi respectiv la Institut de Leadership en Gestion), a devenit în 2014 preşedinta asociaţiei PLQ din Sanguinet, a fost managing director la Chambre de commerce et d’industrie Royal Roussillon din Sainte-Catherine (septembrie 2016-ianuarie 2018), apoi a coordonat direcţia de Strategie în business a companiei Gravité Média (ianuarie-august 2018).

______________________________________________________________

Adriana Dudaş reprezintă Coalition Avenir Québec (CAQ) în circumscripţia Fabre.

Fire tenace, cu un doctorat în ştiinţe politice, a fost lector la Université de Montréal, asistent parlamentar, iar pregătirea de analist politic a fost fructificată în numeroase comentarii şi articole. Are un fiu în vârstă de 7 ani, iar la alegerile federale din 2015 i-a reprezentat pe liberali în circumscripţia electorală din oraşul în care locuieşte, Repentigny.

________________________________________________________________

Bianca Bozsodi reprezintă formaţiunea politică Citoyens au pouvoir du Québec, în circumscriţia în Laval-des-Rapides.

Mamă a unei fetiţe de 7 ani, Bianca Bozsodi este licenţiată a Universităţii McGill (Business Administration) şi, o fire curajoasă, s-a orientat profesional într-un domeniu mai puţin obişnuit pentru femei: cel al construcţiilor.

____________________________________________________________________

Delia Fodor reprezintă Parti Conservateur du Quebec (PCQ) în Deux-Montagnes.

Licenţată în Drept şi cu un doctorat în Stiinţe politice, în prezent este curtier ipotecar şi, mamă a unei fetiţe de 8 ani, se implică cu entuziasm în susţinerea unor fundaţii precum “Sautons en cœur” sau cea a Spitalului din Saint-Eustache.

CRISTINA SOFRONIE,

Montreal, Canada