Press "Enter" to skip to content

Participarea secretarului de stat MRP la deschiderea proiectului „Școala de vară dunăreană”

APDA, 17 iulie 2018 – Secretarul de stat Lilla Debelka a participat la ediția a III-a a proiectului transfrontalier „Școala de vară dunăreană”, ediția 2018, ce are ca temă „Sărbătorirea Centenarului Marii Uniri”.

Acest program organizat de Asociația „Danubiana” din Galați își propune să faciliteze schimbul de experiență dintre profesorii din Ucraina și cei din România în vederea consolidării demersurilor de păstrare, perfecționare și promovare a limbii române în comunitățile românești din afara granițelor.
„Suntem în Anul Centenarului și, mai mult ca oricând, trebuie să fim uniți, pentru a păstra graiul românesc, tradițiile și întreaga cultură românească în toate comunitățile românești de peste hotare. Ajutorul dat de Guvernul României prin intermediul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni sub forma celor 1.000 de burse destinate elevilor de clasa a-I-a din Ucraina, precum și cele 300 stagii de perfecționare destinate profesorilor pentru predarea limbii române în teritoriu reflectă atenția pe care o acordăm etnicilor noștri. Vă felicităm pentru inițiativa dumneavoastră și ne bucurăm să vă avem drept parteneri în această misiune comună, de sprijinire a românilor noștri, indiferent de locul în care trăiesc”, a subliniat secretarul de stat Lilla Debelka.
Totodată, oficialul MRP i-a invitat pe toți cei prezenți la eveniment să promoveze concursul „100 de eseuri pentru 100 de ani”, o inițiativă destinată copiilor și tinerilor care participă la taberele ARC, unul dintre cele mai ample proiecte ale ministerului.