Press "Enter" to skip to content

Participarea reprezentanților ministerului la Salonul Internațional de Carte Bookfest în Chișinău

APDA, 03 septembrie 2018 – Secretarul de stat, Veaceslav Șaramet, din cadrul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, a participat ieri, 29 august a.c.,  la deschiderea Salonului Internațional de Carte Bookfest la Chișinău, în Centrul Expozițional Moldexpo.

Cu acest prilej, demnitarul român a evidențiat necesitatea și importanța păstrării și promovării limbii române în afara granițelor ca principal liant între românii de pe toate meridianele, mai ales în contextul în care în perioada în care are loc Bookfest-ul, MRP, alături de românii de pretutindeni, se pregătește de celebrarea Zilei Limbii Române.

Ceremonia de inaugurare a ediției 2018 a Bookfest reunește la standuri peste 50.000 de cărți de la cele mai importante edituri din România și Republica Moldova.

Evenimentul este la a treia ediție desfășurată în Chișinău și este organizat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării din Republica Moldova, în parteneriat cu Ministerul Culturii și Identității Naționale din România, Institutul Cultural Român, Ministerul pentru Românii de Pretutindeni prin intermediul Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, Biblioteca Națională a Republicii Moldova, Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, Uniunea Editorilor din Republica Moldova și Asociația Editorilor din România.

La deschidere au mai participat directorul general adjunct al Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru Românii de Pretutindeni, domnul Nicolae Brînzea, și directorul Institutului Cultural Român la Chișinău, domnul Valeriu Matei.