Press "Enter" to skip to content

Paris, funcţionari de origine română care activează în structuri publice franceze, întrevedere cu ambasadorul Luca Niculescu

APDA, 9 aprilie 2018 – Ambasadorul Luca NICULESCU a avut o întrevedere cu funcţionari de origine română care activează în organisme publice franceze în domeniul muncii şi afacerilor sociale. Au fost prezenţi reprezentanţi ai primăriei din Paris, ai prestatorului francez pentru ocuparea forţei de muncă/Pole-Emploi, ai Casei Primare pentru Asigurări de Sănătate/CPAM, ai Primăriei din Garches, ai Direcţiei de formalităţi şi colectare a taxei de ucenicie din cadrul Camerei de Comerţ şi Industrie din regiunea Ile-de-France, ai Centrului Naţional pentru Echivalarea Diplomelor/ENIC-NARIC, reprezentanţi ai Oservatorului din cadrul SAMU Social, ai Secţiei pentru Minori din cadrul Tribunalului din Paris.

Întrevederea a avut drept obiectiv principal crearea unei punţi de legătură între experţii români ce activează în structuri publice cu profil de muncă şi social. Iniţiativa acestei reuniuni i-a aparţinut Roxanei Iliescu, atasat pentru probleme de munca si sociale si s-a bucurat de aprecierea participanţilor, fiind un prilej pentru a se cunoaşte şi interacţiona în interiorul aceleaşi bresle profesionale, pe marginea unor idei de acţiune comună. Se are în vedere continuarea organizării întrevederilor tematice. Este a doua întrevedere pe branşe profesionale pe care o organizăm, după întrevederea cu IT-iştii români. Se are în vedere continuarea întrevederilor tematice pe branşe profesionale.