Press "Enter" to skip to content

Oratorio del Caravita, Roma: CONCERT DE MUZICĂ CORALĂ, susținut de grupuri consacrate

APDA, 6 noiembrie 2017 – Într-o după amiază cu miros de toamnă, Oratorio del Caravita la Roma a devenit neîncăpător. Spațiul lăsat de persoanele venite în număr mare a fost completat de către sunetele melodioase, pline de vrajă a vocilor cântăreților reuniți pentru cea de-a doua zi a Festivalului internațional de muzică corală SACRED ROOTS FEST.

CONCERTUL DE MUZICĂ CORALĂ a fost susținut de grupuri consacrate:S.DIONISIE EXIGUUL condusă de Părintele Marian Jianu, GAUDIUM POLONISE condusă de Suor Martina, S.ROMÂN MELODUL condusă de Părintele Gavril Popa, BETHEL condusă de maestrul Laurențiu Onofrei, SCHUOLA CANTORUM condusă de maestrul Giovanni Gava,IOAN D.CHIRESCU condusă de maestrul Manuel Bălănică .

Gazda evenimentului, ARPEGGIO &ROUĂ, grup condus de maestrul Vasilică Amuza, a deschis festivalul încântând publicul cu “Tatăl nostru” de D.Alexandrescu, urmându-le “Miluieşte-mă Dumnezeule”(Gh. Cucu) și “Agni Parthene”(S.Nectarios)
Un festival de muzică corală ce a ştiut înlătura “barierele ” culturale și lingvistice …un festival – un singur glas, al artei muzicale româneşti, italiene, poloneze.

Aplauzele au fost răsplata talentului acestor artişti ce pun suflet în tot ceea ce fac şi îl dăruiesc publicului cu atâta uşurință ! Felicitări tuturor și aşteptăm ediția a două !

Pentru a cunoaşte mai bine unul din grupurile partecipante la acest festival am stat de vorbă cu domnul Iosif Popa, tenor al Corului Bethel. Iată ce ne-a mărturisit cu multă bucurie :

“Corul Bethel aparține Bisericii Penticostale situată în via Casale del Finocchio numero 9 Roma, păstorită de pastorul Costel Boghean. Acest cor îşi începe activitatea prin anul 1999, scopul acestuia fiind promovarea Cuvântului Domnului prin mijlocirea versurilor, versuri ce ajung direct la inima ascultătorului, vrând a se demonstra existența Cu Adevărat a lui Dumnezeu şi că lumea întreagă este creația Lui.
De la înființare şi până în 2008 corul a fost dirijat de diferiți maeştri, după care a fost preluat de maestrul Onofrei Laurențiu, un tânăr dedicat cu trup şi suflet muzicii.
Instruit încă de mic în muzică de tatăl său îşi definitivează studiile la Școală de muzică din Braşov. În 2008, odată cu preluarea corului Bethel, contribuie la formarea unui număr mare de tineri corişti talentaţi şi devotați, ajungâng ca în prezent grupul să fie format din circa 60 de persoane cu vârste diferite dar care împreună slujesc prin cântare Celui Prea Înalt Dumnezeu.”

Acest festival este primul la care am participat însă oricine doreşte să reasculte cântecele noastre este binevenit şi întâmpinat cu dragoste frățească de fiecare membru al Bisericii.Vă aşteptăm la Bethel!”

Încă o dată s-a demonstrat că muzică uneşte şi după cum spunea un critic de artă, “arta e un joc serios”, îmi permit a completa “jocul notelor muzicale ce dansează pe corzile sufletului …vibrând în aerul încărcat de emoții”. Muzica e arta sufletului!

Lăcrămioara Maricica Niță, Roma