Press "Enter" to skip to content

Orașele Iași și Houston s-au înfrățit, primarii au semnat acordul bilateral

APDA, 15 martie 2018 – Municipiul Iaşi s-a înfrăţit miercuri, 14 martie cu oraşul Houston din Texas, SUA. “Am semnat acordul bilateral de începere a procesului de înfrăţire a Municipiului Iaşi cu City of Houston, Texas, împreună cu omologul meu din Houston, Sylvester Turner”, a anunţat primarul Mihai Chirică pe contul său de Facebook.

Primarul Iașului se află în Texas în perioada 13-17 martie, cu o delegație de oameni de afaceri și reprezentanți ai mediului academic din Iași, în cadrul Misiunii Economice „Afaceri.ro Texas 2018„.

De fapt, acum a fost semnat acordul bilateral de începere a procesului de înfrățire a Municipiului Iași cu City of Houston, Texas, așa cum a anunțat primarul Chirică pe facebook.

Programul vizitei include vizite și în Dallas și Austin, unde se va întâlni și cu membrii comunității românești.

Chirică are programatp și o întrevedere cu guvernatorul statului Texas, Gregory Wayne Abbott.

Houston se remarcă în special prin industria petrolieră, aeronautică, manufacturieră și de asemenea prin transporturi. Portul oraşului este pe primul loc din SUA în comerţul internaţional şi al şaselea din lume ca mărime. De asemenea, în Houston se află sediul Centrului Medical Texas, cea mai mare concentraţie mondială de spitale şi clinici.

Acordul dintre Iași și Houston este considerat un pas foarte important pentru conectarea regiunii Moldova cu mediul de afaceri, tehnologic si academic din Texas, SUA.

Mai multe detalii despre Misiunea economica Afaceri.ro Texas 2018 pot fi gasite pe pagina oficiala –www.afaceri.ro/afaceri-ro-texas-2018-economic-mission/.