Press "Enter" to skip to content

Octavian Vasile Pop, expoziție foto la Udine: “O călătorie artistică creativă, nu doar o reprezentare propriu-zisă a realității”

APDA, 13 iunie 2018 – Consulul general al României la Trieste, domnul Cosmin Victor Lotreanu, a participat vineri, 8 iunie 2018, la inaugurarea expoziției „Contorni di Luce” („Contururi de Lumină”). Manifestarea a fost găzduită în incinta prestigiosului „Palazzo Antonini” din orașul Udine și a cuprins vernisarea mai multor fotografii realizate de artistul român Octavian Vasile Pop. Expoziția, al cărei patronaj a fost acordat de Consulatul General al României la Trieste, este vernisată în spațiul respectiv până la data de 22 iunie 2018, aceasta fiind găzduită anterior de Muzeul de Artă din municipiul Satu-Mare, orașul natal al artistului.

Momentul festiv al inaugurării expoziției “Contorni di Luce” („Contururi de Lumină”, fotografii elaborate conform unei tehnici proprii prin care imaginea devine “o călătorie artistică creativă, nu doar o reprezentare propriu-zisă a realității”) s-a bucurat de participarea unui numeros public, atât cetățeni italieni (majoritatea studenți și cadre didactice, oameni de cultură, jurnaliști etc) cât și cetățeni români (rezidenți în Udine și regiunea adiacentă, reprezentanți ai mediului asociativ).

Au fost rostite alocuțiuni de către Părintele Ioan Mărginean-Cociș (preot-paroh, Misiunea Română Unită cu Roma “San Cristoforo” din Friuli), profesorul Alessandro Zuliani (cercetător de limba și literatura română la Universitatea din Udine), doamna Renata Londero (coordonator al cursurilor universitare în limbi străine, literatură și mediere culturală), doamna Iulia Daniela Negru, (președinta Asociației Culturale “Danubio”) , Mons. Andrea Bruno Mazzocato (Arhiepiscop și Mitropolit de Udine),  doamna Cristina Mărginean-Cociș (profesor, autor al romanului “Zero Positivo”), domnul Cosmin Victor Lotreanu (Consul General al României la Trieste).

Manifestarea, una de înaltă ținută culturală, s-a bucurat și de un recital muzical susținut de Aurora Casonato la harpă, Marian Tătaru la chitară și Dario Caporuscio la flaut.
Comunicat Consulatul General al României la Trieste.