Press "Enter" to skip to content

O româncă în lupta pentru primăria din Copenhaga. Victoria Vodă: «Mulți români mă susțin»

APDA, 7 noiembrie 2017 – Are vârsta democrației din România. S-a născut în prima zi de libertate, în 24 decembrie 1989 și, ca o ironie a sorții, a emigrat cu familia din țara care încă nu și-a revenit din dictatură. Acum candideaza la alegerile locale din Danemarca, Copenhaga fiind ploină cu afișe pe care scrie „Vote 4 Voda!”.

Victoria Vodă este primul candidat de naționalitate româna la alegerile locale din municipiul Copenhaga, scrie portalul danemarca.dk. Alegerile vor avea loc în data de 21 noiembrie. Victoria s-a poziționat contra discursurilor populiste din politica daneză și promite un nivel de trai mai ridicat, îmbunătățirea serviciilor publice, sprijinul administrației pentru străini.

Victoria s-a născut pe 24 decembrie 1989. A primit numele Victoria pentru că în timp ce mama sa se afla la spital și lupta cu o naștere complicată, tatăl ei lua parte la Revoluție. Părinții ei s-au mutat în Insulele Feroe cand ea avea vârstă de 11 ani. Și-au luat viața de la început, ca muncitori necalificați și cu timpul au devenit cetățeni bine integrați care contribuie activ la societatea din Insulele Feroe.

Victoria s-a mutat în Copenhaga în 2010, pentru a studia Business Administration și Commercial Law la Copenhagen Business School. Vorbește 6 limbi, dintre care 4 fluent, a călătorit în 30 de țări pe 5 continente și are 4 ani de experiență politică. Victoria a reprezentat Danemarca in Liga studențească a Partidului Popular European.

«Am venit în Danemarca singură, acum 7 ani și am ajuns să fiu candidat prin munca proprie. Mulți români mă susțin. Mai mulți prieteni au pus afișe în Copenhaga în sprijinul candidaturii mele. Am fost ajutată în această campanie de prieteni și cunoștințe care s-au oferit voluntar, la fel ca majoritatea celorlalti candidați.”, declară Victoria Vodă.

Toți cetățenii români au drept de vot la alegerile locale și regionale, în calitate de cetățeni UE. Mai multe informații despre procesul de vot se pot citi pe pagina în engleza a candidatei Victoria Voda: www.victoriavoda.dk. sau pe portalul www.danemarca.dk