Press "Enter" to skip to content

O româncă din Italia a lansat un brand de ochelari de soare: ”Încă din universitate am fost atrasă de forme”

Diana Jurca, o sibiancă plecată de mai mulți ani în Italia, a lansat în Italia un brand de ochelari de soare, iar numele produsului l-a dat în amintirea locului copilăriei: cartierul Vasile Aaron. ”Prima linie de ochelari de soare se numește VARON. Denumirea vine de la cartierul Vasile Aaron și am pus acest nume în onoarea părinților mei, dar și în amintirea copilăriei mele”, spune Diana Jurca.

Brandul sub care a lansat această colecție este Jurka, însă în proiect este implicat și un italian. ”Jurka e un brand inovativ, ambițios, creat de mine și de Antonio Frattaruolo. Ce propunem noi este un mix de inovativ cu glamour. Materialele din care sunt fabricați ochelarii sunt top, 100% made in Italy”, a spus sibianca pentru turnulsfatului.ro.

Diana Jurca a început Facultatea de Litere, Istorie și Jurnalistică, specializarea jurnalism, însă nu a mai încheiat-o, pentru că și-a dat seama că nu vrea să fie ziarist. A plecat în Italia, iar aici a urmat cursurile de la Libera Accademia delle Belle Arti din Brescia, specializarea fashion-design. Între timp, s-a remarcat și în cariera muzicală, fiind mulți ani implicată în proiectele lui Gigi D’Agostino. Diana Jurca a fost vocea feminină din toate creațiile italianului. ”Îmi place să creez de la muzică, la tot ce înseamnă fashion”, spune Diana.

Partenerul din business este partener și în viață, cei doi având doi copii. ”Antonio e un informatician, se ocupă de partea managerială a brandului, de marketing. Tot Antonio este cel care se ocupă de relații cu publicul și de partea tehnică”, povestește Diana.

Spune că a plecat de la ideea de a crea ochelari de soare, pentru că în Italia e nevoie din plin de așa ceva. ”Încă din universitate am fost atrasă de forme, de design, iar locuind în țara soarelui a venit inevitabil chestia de a face in primul rând ochelari. Idea de a lucra cu forme geometrice îmi place mult”.

De o posibilă întoarcere în țară, în Sibiu, în mod special, nu poate fi vorba acum. Poate în viitor. ”Mă leagă de Sibiu prieteniile care au rămas în timp. Dacă sistemul din țara mea nu o să ne pună piedică și dacă o să avem această șansă de a face ceva concret și acolo, atunci o să mă simt total împlinită, chiar dacă profesional și uman m-am format în Italia unde locuiesc din 2004”, a mai spus Diana.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook – DIASPORA ONLINE

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *