Press "Enter" to skip to content

O româncă de 23 de ani s-a aruncat din cupola catedralei Saint Paul din Londra

APDA, 17 octombrie 2017 – O studentă din România, Lidia Drăgescu, de 23 de ani, aflată în Marea Britanie cu familia, a murit după ce s-a aruncat de la o înălţime de 30 de metri, dintr-un balcon al cupolei catedralei Saint Paul din Londra. Tragedia a avut loc în 11 octombrie.

Tânăra, stabilită în Essex, a lăsat două scrisori în care explică de ce și-a pus capăt zilelor. Prima scrisoare era adresată mamei ei:

”Mamă, îmi pare tare rău că te-am supărat în felul acesta. Este normal să fii supărată, dar nu fi tristă pentru mine, pentru că eu acum sunt bine, sunt într-un loc mai bun. Am făcut asta pentru mine, să scap. De tot trecutul și de tot prezentul care îmi provoacă atâta durere. Va fi greu fără mine o perioadă, dar, după ce va trece, veți fi ok. Gândiți-vă la mine că sunt bine acum. V-am spus acum cât de mult vă iubesc. Îmi pare rău, dar trebuia să scap de asta și abia aștept să văd ce este de partea cealaltă. Vă iubesc pe toți, rămâneți cu bine și ne revedem după ce îmbătrâniți. Aveți grijă de voi. Vă mulțumesc pentru tot”

Cel de-al doilea bilet a fost destinat celor care au asistat la sinucidere:

”Îmi pare rău că v-am pus să vedeți o imagine atât de urâtă. Tuturor celor care m-au văzut le spun că îmi pare rău. Oamenii care vizitează acest loc nu vin să vadă un mort. Îmi pare rău că v-am oferit o astfel de priveliște, mergeți și fiți fericiți și trăiți-vă viețile!”

Mama Lidiei, Isabela Drăgescu, a declarat presei engleze:

Era cea mai frumosă fiinţă. Era cea mai bună fiică şi cea mai bună prietenă a mea. Toată lumea o iubea. Era talentată, creativă şi iubea să studieze. Era prea tânără pentru a muri. Avea toată viaţa înainte. Nu mai am lacrimi să plâng. Mi-am pierdut cea mai bună prietenă, cel mai frumos om”, a mai spus mama Lidiei.

Lidia îşi dorea devină neurochirurg şi începuse să studieze la University of East London.

Mircea Maer