Press "Enter" to skip to content

O româncă, avocată de succes la Chicago, candidată pe listele partidului democrat în SUA

APDA, 30 ianuarie 2018 – Ioana Sălăjanu (43 de ani) este o româncă avocat de succes în Chicago care şi-a depus candidatura pentru funcția de judecător în Cook County, statul Illinois. La începutul lunii trecute Romanian Tribune, ziarul românesc din Chicago, a publicat un reportaj amplu despre Ioana și ascensiunea ei profesională impresionantă.

Cunoscută în comunitatea românească din Chicago pentru activitatea ei bogată, nu doar pe linie profesională, ci și caritabilă în cadrul organizației Children International, Ioana a apelat desigur și la românii din zonă pentru a fi ajutată în campania de strângeri de semnături pentru petiția ei de a candida în Cook County la poziția de judecător.

Este foarte important de remarcat faptul că Ioana trebuia să strângă cel puțin 3700 de semnături de sprijin al candidaturii sale, din partea cetățenilor americani ce locuiesc și sunt înregistrați pentru vot în județul Cook County.

 

Pentru a fi sigură că toate acestea sunt acceptate și nu există nici o contestație din partea opozanților sau a vreunei instituții abilitate, Ioana și-a stabilit o țintă mult mai mare. Astfel, ea a dorit să strângă cel puțin 10 mii de semnături. Pe măsură ce voluntarii ce și-au oferit ajutorul au strâns semnăturile, ținta propusă a devenit realizabilă, ba chiar în final a fost depășită. Astfel, Ioana a reușit să strângă peste 11500 de semnături, din care peste 5700 au fost strânse de la români posesori de cetățenie americană ce locuiesc în acest județ.

Semnăturile și petiția înaintată de Ioana Sălăjanu au fost acceptate fără nici o contestație datorită numărului excesiv de semnături, iar candidatura ei a fost validată de către Comisia Electorală de Stat al statului Illinois, pentru Cook County.

Ioana are nevoie acum de votul majoritar al tuturor democraților, sau a oricăror altora ce aleg buletinul de vot al partidului democrat în alegerile primare. Practic, la ora actuală fiind 4 candidați pentru poziția aceasta din partea partidului democrat, Ioana trebuie să obțină cel mai bun rezultat dintre toți aceștia în alegerile din 20 martie 2018. Dacă reușește acest lucru, succesul îi este garantat în alegerile finale din luna noiembrie, deoarece republicanii nu au prea reușit să-și impună oameni în poziții în Cook County, regiune cunoscută a fi un fief al democraților.

Problema cu privire la voturile est-europenilor însă are de-a face cu faptul că majoritatea acestora sunt înregistrați ca votanți ai listelor partidului republican în alegerile primare. Astfel, cei ce vor să o voteze pe Ioana în alegerile primare trebuie să renunțe la a alege republicani și să solicite buletinul de vot al partidului democrat.

Ioana are șanse mari acum de a deveni prima judecătoare în SUA născută în România!

Este originară din Oradea și a emigrat cu familia în urmă cu peste 30 de ani din România. Tatăl său, avocat de profesie, a fugit din România în 1981, obținând azil politic la Detroit. În 1983 a venit și restul familiei, cu Ioana, care avea atunci 9 ani. Ioana este căsătorită cu un român din Zalău și împreună au trei băieți, care își petrec vacanțele în România.

O puteți contacta pe Ioana prin intermediul paginii sale de internet: https://www.ioanaforjudge.com/

Și pentru că toate aceste semne și alte materiale publicitare costă, indiferent de opțiunea politică sau partidul ai cărui candidați îi vom alege, putem să o ajutăm pe Ioana printr-o donație menită să acopere din cheltuielile de campanie electorală. Tot un grup de români organizează și vă invită la un DINEU OFICIAL LA STAN MANSION, în seara zilei de vineri 2 februarie a.c., în scopul strângerii de fonduri pentru campania Ioanei. MULT SUCCES IOANA!
Steven V. Bonica, Chicago