Press "Enter" to skip to content

Numărul victimelor traficului de persoane, în scădere. Angel Tîlvăr: ”M-ar interesa un audit pe probleme de victime, făcut chiar de o autoritate independentă”

APDA, 26 septembrie APDA – Deputatul Angel Tîlvăr, coordonator al Grupului pentru combaterea traficului de persoane din Parlament, a declarat că este interesat de un audit pe probleme ale victimelor traficului de persoane la nivelul României, care ar urma să fie făcut de către o autoritate independentă, în scopul elaborării unei legislații în domeniu privind combaterea acestui flagel, transmite Agerpres.

“M-ar interesa un audit pe probleme de victime, făcut chiar de o autoritate independentă cum este Anthony (n.r. Anthony Steen, președintele Human Trafficking Foundation, din Marea Britanie). El trebuie să meargă în diferitele părți ale României, să ia legătura cu victimele, cu familiile lor, cu grupurile vulnerabile, cu autoritățile locale, să verifice eficiența cu care victimele sunt ajutate să se reintegreze, iar din raportul pe care ni-l va face, din concluziile lui sper ca noi, parlamentarii, să tragem cele mai bune concluzii și să producem acea legislație care se așteaptă de la noi, și anume o legislație eficientă care să contribuie la combaterea acestui flagel”, a precizat Tîlvăr la Conferința Internațională privind Traficul de Persoane, eveniment ce s-a desfășurat la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că Parlamentul vizează modificarea legislației în ceea ce privește cuantumul pedepselor, statutul victimelor, relația dintre victime și autorități, lucruri legate de păstrarea confidențialității în ceea ce privește identitatea victimelor traficului de persoane sau protejarea acestora.

_____________________________________________________________

Numărul victimelor traficului de persoane identificate a scăzut, în 2016, cu 14 procente față de anul precedent, de la 880 la 756, majoritatea dintre acestea (aproape 77%) sunt femei, iar aproximativ 370 – minori, a declarat în același context Maximilian Nicolae (foto2), directorul Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane (ANÎTP)