Press "Enter" to skip to content

”Nu politizați centrele comunitare din diaspora”

APDA, 5 octombrie 2017 – Comunicat deputatul PMP Doru Petrișor Coliu

”Contrar oricărei logici şi bun simț, PSD şi USR  sfidează ridicolul votând împotriva amendamentului pe care l-am depus cu privire la numirea directorului general al centrelor comunitare. În opinia dumnealor, această atribuţie revine unei persoane din România, cu siguranță membru sau apropiat al regimului PSD, care, nu-i aşa?, poate decide mai bine decât o persoană, membră a acestor comunităţi!

Este vorba despre o funcţie bine retribuită, cu rang de ministru consilier, funcţie prin care sunt răsplătiţi cei devotați partidului! Mai mult, consider că această numire înseamnă şi o încercare deloc subtilă de a controla asociațiile şi tot ceea ce mişcă în comunitățile româneşti din străinătate.

Social – democraţilor nu le sunt suficiente posturile pe care deja le deţin în Diaspora, prin birourile externe ale Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Românilor de Pretutindeni şi în cadrul centrelor culturale, ci doresc cu orice preţ politizarea totală a Diasporei prin acapararea funcţiilor de director general al centrelor comunitare.

PMP dezavuează votul acestora şi trage un serios semnal de alarmă asupra modalităților prin care caracatiţa PSD doreşte să-şi subordoneze absolut tot ce înseamnă instituţii şi structuri româneşti din Diaspora!

Voi susţine adoptarea acestui amendament în cadrul Comisiei pentru Politică Externă şi în Plenul Camerei Deputaţilor şi mă voi lupta pentru ca românii din Diaspora să fie reprezentaţi în toate structurile din comunităţile lor de către persoane din interiorul comunităţilor în care trăiesc.”

Doru Petrişor Coliu

Deputat Circumscripţia electorală nr. 43 – Diaspora