Press "Enter" to skip to content

Nominalizare de excepție în lumea teatrului din Statele Unite pentru un artist român

APDA, 17 octombrie 2017 – Mihaela Drăgan a fost nominalizată la ediția din acest an a The Gilder&Coigney International Theatre Award, acordat de Liga Profesionala a Teatrelor.

Actrița a devenit astfel una dintre cele doar 20 de femei din întreaga lume nominalizate pentru această distincție, decernată în cadrul unei ceremonii grandioase care va avea loc în data de 23 octombrie la Centrul de teatru Martin E. Segal din New York.

Prin acordarea acestui premiu, este recunoscută munca excepțională depusă de actrițele de teatru din întreaga lume și conform organizatorilor: “se dorește să se facă o diferență în viața și cariera unei artiste internaționale de teatru”. Premiul presupune și acordarea unei recompense simbolice în valoare de 1.000 USD.

Mihaela Drăgan s-a născut în 1986. Ea este actor și dramaturg cu proiecte în București și Berlin. În anul 2014, împreună cu alte actrițe a înființat The Roma Women’s Theatre Company. În anul 2015, Mihaela a jucat în filmul Aferim!, proiecție care i-a adus regizorului Radu Jude, Ursul de Argint la Festivalul Internațional de Film de la Berlin.

Premiul The Gilder&Coigney International Theatre Award a fost creat în anul 2011 pentru a le omagia pe Rosamond Gilder și Martha Coigney, două actrițe legendare de treatru care au demonstrat că arta teatrală nu are granițe. Decernat o dată la trei ani, premiul se dorește a fi o recunoștiință a muncii excepționale pe care o depun actrițele de talie mondială în promovarea teatrului.

Marius Dobrescu