Press "Enter" to skip to content

Natalia-Elena INTOTERO, Ministrul pentru Românii de Pretutindeni: ”Este o provocare pentru mine să preiau acest portofoliu”

APDA, 31 ianuarie 2018 – Natalia-Elena Intotero a fost numită în funcţia de Ministru pentru Românii de Pretutindeni în data de 29 ianuarie 2018.

S-a născut la 14.01.1976, în Brad, judeţul Hunedoara şi din 2012 până în prezent, ocupă funcţia de deputat în Parlamentul României în Comisia pentru Politică Externă.

A studiat la Facultatea de Limbă şi Literatură Română, în perioada 2002-2006 şi la Universitatea „Spiru Haret” Bucureşti, în perioada 2003 – 2007, unde a terminat Facultatea de Relaţii Internaţionale şi Studii Europene. Totodată, a ocupat  funcţia de secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe, coordonând Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

„Este o provocare pentru mine să preiau acest portofoliu în Anul Centenarului. De ce spun asta? Pentru că eu înțeleg că România este în fiecare loc unde trăiește un român. Acum, mai mult ca oricând, suntem datori să facem din fiecare român un ambasador al țării noastre, indiferent de locul unde a ales să muncească, să studieze și să trăiască. Îmi propun și este necesar să le fim aproape tuturor celor care trăiesc în afara granițelor țării prin politicile, strategiile și proiectele pe care ni le asumăm să le ducem la îndeplinire.”