Press "Enter" to skip to content

Ministrul transporturilor poate interzice mașinile cu volan pe dreapta prin ORDIN. Iată textul pregătit pentru a fi aplicat

APDA, 26 iulie 2018 – Ministrul Transporturilor poate interzice circulația autovehiculelor cu volan pe dreapta în România, printr-un singur ordin.

Ministerul Transporturilor a publicat pe site „Proiectul de Ordin al ministrului transporturilor pentru modificarea și completarea Reglementărilor privind omologarea individuală, eliberarea cărții de identitate și certificarea autenticității vehiculelor rutiere – RNTR 7, aprobate prin Ordinul ministrului transporturilor, construcțiilor și turismului nr. 2.132/2005”.

În prezent, în țara noastră circulă circa 20.000 de mașini înmatriculate cu volan pe dreapta, aduse din Marea Britanie care vor putea circula în continuare. Nu vor mai putea fi omologate mașinile din Marea Britanie, după ce aceasta va ieși din UE, în 2019.

Iată textul care se referă la acest punct:

  1. La capitolul IV, după punctul 3 se introduce un nou punct, punctul 31, cu următorul cuprins:

31. Sistemul de direcție

31.1. Postul de conducere trebuie să fie situat pe partea stângă în raport cu planul median longitudinal al autovehiculului. Sunt exceptate autovehiculele speciale utilizate în serviciile publice comunitare (curățenie stradală), precum și autovehiculele care au fost înmatriculate ultima dată într-un alt stat membru al UE și care nu au suferit modificări în raport cu configurația de înmatriculare inițială. Pentru acestea din urmă, în cazul autovehiculelor din categoriile M2 și M3, ușile de serviciu vor fi amplasate pe partea dreaptă, în raport cu planul median longitudinal al autovehiculului.”

Citiți Ordin RNTR 7 – RAR ordinul pus in dezbatere publică în 20 iulie.

Sorin Cehan