Press "Enter" to skip to content

Ministrul pentru românii de pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, în mijlocul comunității românești din capitala Italiei

APDA, 08 mai 2018 – La data de 6 mai 2018, ambasadorul George Gabriel Bologan și ministrul Natalia-Elena Intotero au participat, alături de comunitatea românească, la slujba religioasă celebrată de episcopul Bisericii Ortodoxe Române din Italia, PS Siluan, și de preotul paroh, Sebastian Cosma, la Guidonia.

Ministrul pentru românii de pretutindeni a mulțumit parohiei din localitate și numărului mare de credincioși prezenți pentru primirea călduroasă și pentru felul în care păstrează și transmit copiilor lor limba și tradițiile românești, o parte din participanți îmbrăcând costume populare specifice zonelor de origine. Înaltul demnitar a trecut în revistă câteva din proiectele inițiate de ministerul său adresate conaționalilor noștri, încurajând persoanele care doresc să se întoarcă în România să se informeze corect și complet asupra oportunităților din țară.

În mesajul său, ambasadorul României a urat numeroșilor conaționali prezenți să aibă parte de înțelepciune, înțelegere și demnitate și să contribuie prin exemplu propriu la construirea și consolidarea stabilității societății gazdă, atât de importantă pentru creșterea și educarea generațiilor viitoare. Ambasadorul Bologan a mai îndemnat și la un comportament responsabil, care să contribuie la solidaritatea între cetățeni și la unitatea României, în spiritul celor 100 de ani de la Marea Unire, aniversați anul acesta. Diplomatul român a transmis felicitările sale PS Siluan pentru împlinirea a 10 ani de la înscăunarea ca episcop al Italiei și pentru activitatea intensă desfășurată.

În deschidere, oficialii români au avut un schimb de impresii cu reprezentanții standurilor prezente, ministrul Natalia-Elena Intotero adresând participanților un salut și detaliind măsurile implementate de Guvernul României pentru reîntoarcerea și reinserția socio-profesională a românilor din afara granițelor.

Participarea ministrului pentru românii de pretutindeni la evenimentele de la Roma are loc în contextul vizitei de lucru desfășurate în perioada 3-6 mai în sudul și centrul Italiei.