Press "Enter" to skip to content

Ministrul Intotero la Conferința Internațională privind Combaterea Traficului de Persoane

APDA, 10 octombrie 2018 – Ministrul pentru românii de pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, a participat ieri, 9 octombrie 2018, alături de subsecretarul de stat Victor Ionescu, la „Conferința Internațională privind Combaterea Traficului de Persoane – o luptă continuă”, organizată de Grupul pentru combaterea traficului de persoane din Parlamentul României.

Cu acest prilej, ministrul le-a vorbit celor prezenți despre Campania „Informare acasă! Siguranță în lume!”, o inițiativă a Ministerului pentru Românii de Pretutindeni (MRP) de a preveni, combate și stopa fenomenele de abuz și trafic asupra cetățenilor români care intenționează să plece în afara granițelor țării pentru a studia, munci sau locui. De asemenea, demnitarul a mulțumit senatorilor, deputaților, miniștrilor și reprezentanților ANITP pentru sprijinul oferit în campanie, solicitându-se în același timp continuarea eforturilor de creștere a impactului acestor demersuri. În acest sens, ministrul a făcut un apel de a se transmite către MRP toate sugestiile, observațiile și propunerile de îmbunătățire ale campaniei pentru anul următor. Totodată, Natalia-Elena Intotero a salutat, ca de fiecare dată, implicarea mediului asociativ de peste hotare în proiectele și programele dedicate prevenirii și sancționării traficului de ființe umane și sprijinirii victimelor.

Printre invitații la conferință s-au numărat: Ana Birchall,vicepremier, Angel Tîlvăr, coordonatorul Grupului pentru combaterea traficului de persoane din cadrul Parlamentul României, Victor Negrescu, ministrul delegat pentru afaceri europene, Maximilian Axel-Nicolae, directorul Agenției Național împotriva Traficului de Persoane (ANTIP), reprezentanți ai Parlamentului, ambasadori și membri ai organizațiilor non-guvernamentale.