Press "Enter" to skip to content

Ministrul Educatiei din Franța anunță situația ”sub control” deși aproape 5.000 de elevi și profesori sunt infectati cu COVID-19

Numarul cazurilor de contaminare cu SARS-CoV-2 in randurile elevilor si profesorilor ramane “sub control” in Franta, a declarat vineri, 6 noiembrie, ministrul francez al educatiei, Jean-Michel Blanquer, citat de France Presse.

“In prezent, vineri, numarul elevilor testati pozitiv este de 3.528, iar cel al personalului didactic – 1.167”, a detaliat Blanquer la postul de radio RTL. Este “o cifra tinuta sub control”, a apreciat el, fata de totalul de 12 milioane de elevi si 1 milion de persoane care fac parte din sistemul educatiei nationale din Franta.

Contaminarile inregistrate in cadrul sistemului de educatie raman “sub proportiile care se intalnesc la restul populatiei”, a subliniat el.

Ministrul a explicat ca vrea “sa evite cu orice pret” inchiderea liceelor, unde protocolul sanitar va fi de acum intarit: acestea trebuie sa se organizeze pentru a permite mai mult studiul online, cu conditia de a se pastra cel putin 50% din invatamantul cu prezenta fizica pentru fiecare elev.

In schimb, Blanquer a exclus o astfel de evolutie la colegii, unde invatamantul “ramane organizat cu prezenta 100%”.

“Situatia colegiilor este foarte diferita de cea a liceelor”, a explicat el. In aceste institutii, este “mai usor” sa fie mentinuti elevii intr-o singura clasa pentru ca ei nu au cursuri de specialitate.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *