Press "Enter" to skip to content

Ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, preocupat de alocațiile pentru copiii ale românilor care muncesc în Austria

APDA, 24 ianuarie 2018 – Ministrul de externe, Teodor Meleşcanu, a participat, la reuniunea Consiliului Afaceri Externe (CAE), care s-a desfăşurat la Bruxelles, în marja evenimentului şeful diplomaţiei române având întrevederi bilaterale cu noii miniştri de externe polonez şi austriac.

Potrivit unui comunicat al MAE remis Agerpres, temele principale aflate pe agenda miniştrilor de externe europeni au vizat “ultimele evoluţii din Libia, Procesul de Pace din Orientul Mijlociu şi o discuţie pe marginea propunerii de mandat de negociere pentru Acordul post-Cotonou”.

În marja CAE, ministrul Teodor Meleşcanu a avut întrevederi bilaterale cu noii miniştri de externe polonez şi austriac, precizează MAE. “În discuţia cu ministrul austriac, Karin Kneissl, au fost abordate modalităţile de cooperare regională în pregătirea preşedinţiilor Consiliului Uniunii Europene, deţinute de Austria (în semestrul II din 2018) şi România (în semestrul I din 2019). A reieşit interesul comun pentru Balcanii de Vest, Marea Neagră şi regiunea Dunării (inclusiv în termeni de conectivitate şi navigaţie), dar şi pentru promovarea multilateralismului bazat pe dreptul şi normele internaţionale. Ministrul Meleşcanu şi-a exprimat preocuparea pentru iniţiativa guvernului austriac privind alocaţiile pentru copiii lucrătorilor români din Austria“, se menţionează în comunicat.