Press "Enter" to skip to content

Ministerul diasporei va semna un acord de colaborare cu Aademia Română: ”Întărim legăturile cu românii din afara frontierelor României”

APDA, 04 iulie 2018 – Astăzi, 4 iulie a.c., Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP) va semna un Protocol de Colaborare cu Academia Română, cel mai înalt for de știință și cultură din România.

Evenimentul va avea loc la ora 15:00, la sediul Academiei Române, Clubul Academic, aflat pe Calea Victoriei 125, Bucureşti în prezența președintelui Academiei Române, Acad. Ioan-Aurel Pop și a vicepreședinților AR, a doamnei ministru pentru românii de pretutindeni, Natalia Elena Intotero, alături de reprezentanți de marcă ai culturii românești precum și a reprezentanților MRP și mass-media.

Prin acest Protocol de Colaborare, MRP și Academia Română își propun intensificarea demersurilor comune pentru întărirea legăturilor cu românii din afara frontierelor României în scopul păstrării, dezvoltării și exprimării identității lor etnice, lingvistice, culturale și religioase.

Totodată, cooperarea dintre MRP și Academia Română vizează și susținerea activităților culturale și a creației literare în limba română în cadrul comunităților românești prin dezvoltarea și implementarea unor proiecte care sunt adresate românilor de pretutindeni.