Press "Enter" to skip to content

Middlesbrough. Ani grei de pușcărie pentru românul care a violat și a bătut cu sălbăticie o femeie de 52 de ani

APDA, 6 septembrie 2017 – Unul dintre cei mai căutați infractori din Marea Britanie, Cezar Florea, a fost prins în România, extrădat și condamnat la 16 ani de închisoare pentru viol.

Fapta sa este cu atât mai gravă cu cât redeschide o problemă invocată de britanici și anume cum de un infractor recidivist a fost lăsat să intre fără niciun fel de opreliști în Regatul Unit.

Cezar Florea, 29 de ani, și-a violat victima în anul 2014, în Middlesbrough după care a fugit în România. În noiembrie 2015 a mai comis și un jaf, fiind prins abia anul acesta și condamnat.

Activitatea infracțională a lui Florea a început pe când acesta avea 16 ani, arată Daily Express. În decembrie 2007 a fost condamnat la 20 de luni de închisoare pentru întreținerea de relații sexuale cu o minoră. Apoi, în 2008, a fost condamnat din nou, pentru jaf.

Pe 7 iunie 2014, Florea căuta o prostituată, după o noapte în care băuse peste măsură. Nu a găsit nicio femeie pe care să o plătească pentru sex, așa că a ieșit la vânătoare. La ora 6 dimineața, femeia de 52 de ani mergea la muncă. Florea a atacat-o pe la spate, a prins-o cu brațul în jurul gâtului, înainte să o lovească repetat în față. În timp ce femeia a rămas neputincioasă la pământ, cu nasul și un braț rupte, monstrul a lovit-o repetat în față, înainte să îi scoată pantalonii de pe ea.

„Țipam și o mână era așezată peste gura mea”, se arată în declarația victimei.„ Am crezut că dorea doar geanta mea, dar apoi mi-am dat seama că încerca să mă violeze. Retrăiesc trauma în fiecare zi, pe drumul spre muncă”, a mai declarat femeia.

Florea a recunoscut că violulasaltul și jaful și a primit 16 ani de închisoare. El a fost descris de judecător ca fiind „un individ violent și periculos”.

(Ziarul Romanesc – UK)