Press "Enter" to skip to content

Michael Anders-Kraus, pensionar român la Viena: «În țară sunt prea mulți copii abandonați, care nu au niciun viitor!»

APDA, 21 septembrie 2017 – Michael Anders-Kraus este un pensionar român care trăiește actualmente în Viena. Are o respectabilă vârstă, fapt care i-a dat șansa să trăiască multe și nevrute, a fost supus multor nedreptăți în timpul regimului comunist, dar, spune el, și după. L-am întrebat ce crede că ar trebui să se schimbe în România.

Ar trebui sistarea facerii de legi, care deservesc anumite grupuri din popor! Legile să fie făcute după Constituție, unde scrie că cetățenii sunt egali în fața acestora! Legile trebuie aplicate după gravitatea fraudei făcute și nu după câți bani are condamnatul, sau ce funcții și relații are! Și, neapărat, trebuie recuperate valorile sustrase din bogăția statului și introduse la buget!”, asta consideră domnul Anders-Kraus că ar schimba România din temelie.

Pensiile și veniturile speciale trebuie complet scoase, pentru că îi favorizează pe cei care au contribuit cel mai puțin la bunăstarea poporului și a țării! Un securist, preluat de la Ceaușescu, a produs doar intimidare și bătaie de joc, nimic pentru societate, în folosul acesteia! Iar munca pe care ar trebui s-o facă nu o face nici acum, altfel nu ar reuși condamnații să părăsească țara, acolo unde și-au parcat banii furați! Aici, România are multă treabă de făcut. La fel, sistemul de educație trebuie reformat, să nu producă oameni cu doctorate, care habar nu au de materia lor. Și trebuie avut grijă ca toți copiii să urmeze școala, să învețe să scrie și să citească. Este o rușine faptul că România se află pe primul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește analfabeții! Sunt prea mulți copii abandonați, care nu au niciun viitor!”, este, în viziunea lui Michael Anders-Kraus, trista realitate din țara noastră.

Trebuie dezvoltate asociații de țărani, care să lucreze în comun terenul agricol, pe bază de încredere, să nu se înșele unul pe altul. Pamânt bun este, iar în grup ar putea cumpăra mașini agricole. Există unele exemple, însă nu sunt promovate suficient și susținute”, ne mai împărtășește din vasta experiență Michael-Andreas Kraus.

(I.A.)