Press "Enter" to skip to content

«Mi-e frică să nu trebuiască să ajung în spital, în România»

Adriana Tillich, instructor de dansuri şi antrenoare de fitness, este stabilită de 21 de ani în Germania, însă, an de an, se întoarce cu mare drag, acasă, în România, tara de care, mărturiseşte ea, până şi soţul ei, german, s-a îndrăgostit.

Acasă, în România, îşi vizitează părinţii şi locurile natale. Adriana e o româncă autentică şi chiar dacă locuieşte la München, în studioul ei de dans pe care şi l-a deschis în capitala Bavariei se aude destul de des muzica românească.

Adriana a înfiinţat Ansamblul de dansuri populare Ciuleandra München, cu care a participat deja la mai multe evenimente.

Povesteşte că abia aşteaptă concediile să plece alături de soţul ei în România, de unde se întoarce de fiecare dată cu „bateriile pline“.

Are totuşi o temere: „Un singur lucru mă sperie când sunt acasă (n.r. – în România): să nu mă îmbolnăvesc cumva, să nu trebuiască să ajung într-un spital din România. Am fost în vizită doar şi m-am crucit. Nici învelitori la perne nu erau. Paturi ruginite, miros de WC de când intrai pe culoarul spitalului și multe alte exemple negative. Era la spitalul municipal din Alba. Asta aş schimba: sistemul de sănătate din România. Ar fi primul lucru la mine pe listă. Doamne ajută-i pe romani!“

Sergiu RUSU, München

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *