Press "Enter" to skip to content

Metodă de furat brevetată de doi români în Franța: hoțul se ascundea în valiză

APDA, 20 octombrie 2017 – Inventivitatea hoților români nu are limite. Polițiștii francezi au reținut doi români în vârstă de 40 de ani care furau din bagajele turiștilor care se deplasau cu autobuzele din Paris la aeroportul Beauvais.

Potrivit anchetatorilor, metoda era simplă și foarte eficace, doar că le-a luat destul de mult până să o descopere. Polițiștii suspectează că cel puțin de 75 de turiști au fost victime ale celor doi spărgători români.

Practic, unul dintre hoți intra la propriu într-un geamantan care ulterior era plasat în cala unui autocar de către complice. Astfel, cât timp autocarul parcurgea distanța dintre capitala Franței și aeroportul Beauvais, hoțul opera în bagajele turiștilor fără ca aceștia să bănuiască ceva.

Totul a ieșit la iveală după ce unui șofer de autocar i s-a părut suspect bagajul plasat la cală de complice. Acesta a alertat autoritățile și astfel cei doi români au fost prinși chiar în momentul în care erau pe cale să mai dea o lovitură. Asupra hoțului de la cală au fost descoperite două laptopuri și o importantă sumă de bani în timp ce complicele său a fost reținut la scurt timp.

Procesul a fost rapid, iar la finalul audierilor unul dintre infractori a fost condamnat la opt luni de închisoare, în timp ce al doilea va sta  a primit 1 an după gratii.

Marius Dobrescu