Press "Enter" to skip to content

Mesajul primarului din Iași către concetățenii din Diaspora: «Vă ajutăm să vă întoarceți acasă»

APDA, 28 septembrie 2017 – Primarul din Iași, Mihai Chirică, a transmis un mesaj cald tuturor concetățenilor plecați în lume.

Dragi ieșeni de pretutindeni,

Ca în fiecare an, în luna octombrie, Iașul îmbracă haine de sărbătoare.

Devenim mai buni, mai generoși unii cu ceilalți, mai apropiați de lumina credinței curate vegheate de Sfânta Parascheva, ocrotitoarea Moldovei, iar românii se adună din toate colțurile țării să ne cunoască orașul sau să revadă Iașul nostru drag.

Pentru mine, fiecare zi în care dumneavoastră, ieșenii de pretutindeni, alegeți să veniți acasă și să vă implicați în efortul nostru comun de ridicare a nivelului de vizibilitate și de prosperitate a orașului nostru este o sărbătoare.

Fiecare zi în care, prin deciziile noastre asumate cu responsabilitate și cu dragoste față de oameni, reușim să convingem un ieșean să nu mai plece din Iași, departe de familie, de prieteni și de locurile dragi este o zi câștigată pentru comunitatea noastră.

Tocmai pentru că ne propunem să vă cunoaștem, să venim în sprijinul dumneavoastră, să vă facilităm întoarcerea la Iași sau dezvoltarea unor proiecte la Iași, vă anunțăm că suntem prima primărie din țară în care funcționează Biroul Diaspora, un birou deschis inițiativelor dumneavoastră și care vă stă la dispoziție cu informații utile din punct de vedere al administrației locale.

Tocmai pentru că ne dorim să stabilim un dialog permanent cu dumneavoastră, să vă cunoaștem ideile, inițiativele, proiectele și să vă ajutăm atât pe dumneavoastră, cât și familiile dumneavoastră rămase la Iași și să vă informăm despre proiectele orașului nostru, vă adresăm rugămintea de a vă transmite datele de contact către Biroul Diaspora din cadrul Primăriei Municipiului Iași, la adresa diaspora@primaria-iasi.ro .

Pentru acei din dumneavoastră cu inițiativă antreprenorială, esențială dezvoltării orașului, am sprijinit înființarea la Iași a Biroului Restart Home, în Piața Unirii nr. 12 (Clădirea Cinematografului Victoria) care oferă consultanță gratuită acelora dintre dumneavoastră care își doresc înființarea unei afaceri la Iași. Îi puteți contacta la adresa iasi@restarthome.ro.

Și pentru că de Sărbătorile Iașului dorim să fim aproape unii de ceilalți, vă invităm să ne transmiteți, pe pagina de Facebook a Primăriei Municipiului Iași, ca un comentariu la această postare, mesajele cu gândurile dumneavoastră pentru Iași, până la data de 10 octombrie.

Vom premia 10 mesaje care vor întruni cel mai mare număr de like-uri din partea ieșenilor cu 10 albume ale Iașului care să vă amintească de frumusețea orașului dumneavoastră.

Premiile vor fi ridicate, de dumneavoastră sau de un delegat al dumneavoastră, pe baza unui act de identitate, de la Biroul Diaspora, corpul C, Primăria Municipiului Iași, de luni până vineri, între orele 8.00-16.00.Telefon: 0232.267.582 interior 267.

Dragi ieșeni de pretutindeni, vă doresc o toamnă frumoasă și rodnică și nu uitați că, oriunde vă aflați în lume, Iașul este ACASĂ!”