Press "Enter" to skip to content

Masca obligatorie în aproape toată Franţa, se fac pregătiri pentru VALUL DOI

Comitetul ştiinţific al ministerului sănătăţii din Franţa susţine că la toamnă sau la iarnă se va resimţi ‘foarte probabil’ un al doilea val al epidemiei de coronavirus.

‘Situaţia din Franţa este sub control, dar precară, cu o creştere puternică a circulaţiei virusului în această vară. Viitorul pe termen scurt al pandemiei se află în primul rând în mâinile populaţiei’, arată un comunicat publicat pe site-ul de internet al ministerului.

În ultimele două săptămâni, numărul de cazuri de infectare cu coronavirus a crescut simţitor și din ce în ce mai multe orașe introduc noi reguli de protecție.

Oraşul francez Toulouse se va alătura unei liste de mai multe zeci de municipalităţi care impun purtarea măştii în exterior, într-un moment în care consiliul ştiinţific care îndrumă guvernul avertizează privind o posibilă recrudescenţă a epidemiei, .

Începând de miercuri, în Toulouse, al patrulea oraş din Franţa, masca va fi obligatorie în mai multe cartiere foarte frecventate unde “măsurile barieră sunt puţin respectate“, a explicat prefectura din Haute-Garonne, potrivit Agerpres.

Această decizie urmează după o creştere a numărului de cazuri de COVID-19 în departament, în special în rândul celor din segmentul de vârstă 20-30 de ani potrivit autorităţilor sanitare.

De luni, masca este obligatorie în exterior în numeroase oraşe franceze precum Nisa, Lille sau în oraşele turistice Biarritz sau Saint-Malo, pe coasta de vest. La Nisa au fost desfăşurate amplificatoare de sunet pentru a anunţa interzicerea adunărilor şi a reaminti această nouă obligaţie. Marţi, consiliul ştiinţific care are misiunea de a îndruma puterile publice în gestionarea crizei legate de COVID-19 a avertizat în privinţa unei posibile recrudescenţe a epidemiei în Franţa.

Virusul circulă într-un mod mai activ, în condiţiile unei pierderi accentuate a măsurilor de distanţare şi a măsurilor barieră. Echilibrul este fragil şi putem aluneca oricând într-un scenariu mai puţin controlat, precum cel din Spania, de exemplu“, avertizează instanţa. “Franţa se află într-o situaţie controlată, dar fragilă“, a adăugat Consiliul, considerând “foarte probabil ca un al doilea val epidemic să fie observat în toamnă sau în iarnă”.

De la sfârşitul lunii iulie, pragul celor 1.000 de noi cazuri pe zi a fost depăşit în ţară. În aceste ultime zile, numărul pacienţilor de la reanimare a crescut, o premieră din 9 aprilie, nu mai puţin de 384 de pacienţi fiind într-o stare gravă. În momentul de vârf al pandemiei peste 7.000 se aflau în această situaţie. Noul coronavirus s-a soldat cu 30.294 de morţi în Franţa de la începutul epidemiei.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *