Press "Enter" to skip to content

Marinela Ardelean, afirmată ca somelier în Italia, numită ambasadoare a vinarsului Brâncoveanu. «Sunt mândră că sunt româncă»

APDA, 7 iunie 2018 – Marinela Ardelean, somelier afirmată în Italia şi la nivel internaţional, autor de cărţi şi articole de specialitate, este noul Global Brand Ambassador al Vinarsului Brâncoveanu. Ea va reprezenta faimosul vinars Brâncoveanu, marcă de vârf a Alexandrion Group, conform unui comunicat al firmei conduse de omul de afaceri sirian Nawaf Salameh.

Marinela Ardelean este specialist în strategii de marketing în industria vinurilor şi profesor la Italian Chef Academy. A făcut şi face parte din juriile unor competiţii internaţionale recunoscute, precum Mundus Vini (Germania), Balkan Wine Competition (Bulgaria), Guida degli Champagne (Italia), Vini Buoni d’Italia (Italia), ROWine (Romania) sau Serbian Wine Competition (Serbia).

Activitatea şi expertiza solidă a Marinelei au fost recunoscute cu distincţii precum: “Cel mai de succes manager din industria vinului” (Italia, 2014), “Cel Mai Bun Somelier din România” (România, 2014) şi “Dame Chevalier de l’Ordre des Coteaux de Champagne” (Franţa, 2014) şi întărite de o diplomă de Executive MBA in Wine Industry, se mai arată în comunicat.

“Suntem bucuroşi să anunţăm că Marinela V. Ardelean se alătură echipei noastre în calitate de Brand Ambassador al Vinarsului Brâncoveanu, o bautură care este, la rândul ei, ambasadorul distilatelor din vin. Împreună cu Marinela ne dorim să promovăm vinarsul, o băutură recunoscută pentru fineţea şi eleganţa ei, în rândul segmentului feminin şi nu numai,” a declarat Răzvan Vasile, CEO al Alexandrion Trading Romania.

Sunt mândră să reprezint, atât în România cât şi în strainătate, vinarsul Brâncoveanu, o băutura cu tradiţie care aduce în contemporan o serie de principii profund umane. Un simbol al valorii incontestabile, vinarsul Brâncoveanu îi întâmpină pe degustători cu gustul său special, rezultat al selecţiei atente a strugurilor, al procesului de producţie amplu şi de durată, precum şi al purităţii sale,” a declarat Marinela V. Ardelean, Brand Ambassador Vinars Brâncoveanu.

Vinarsul Brâncoveanu este marcă Alexandrion Group, fiind creat în cinstea celor 25 de ani de pace pe care domnia lui Constantin Brâncoveanu i-a adus în Ţara Românească.

Marinela Vasilica Ardelean, 35 de ani, cu dublă cetăţenie, română și italiană, este originară din Baia Mare și stabilită mulți ani în Italia.

Deţine o diplomă de MBA (Master în Business Administration) în vinuri, obţinută în Italia şi este specialist în şampanii. Marinela cunoaşte şi vorbeşte fluent în cinci limbi: italiană, engleză, franceză, spaniolă şi rusă.

Într-un interviu acordat Gazetei Românești din Italia, e a declarat că se mândrește cu faptul că e româncă: «Sunt foarte mândră că sunt născută în România. La început a fost foarte greu… simţeam o neîncredere din partea italienilor şi puţină subestimare, datorită, poate, şi lipsei lor de cunoştinţe faţă de ţara noastră, dar cu multă muncă, curaj şi ambiţie… am reuşit să îmi demonstrez mie în primul rând, că nu are nicio importanţă din ce ţară vii, sau din ce familie (importantă sau foarte modestă, ca şi cea de unde vin eu). Dacă ai educaţia corespunzătoare şi valori sănătoase , reuşeşti oriunde te-ai afla!»

În urmă cu doi ani, Marinela Vasilica Ardelean a lansat “Cartea vinurilor româneşti/The Wine Book of Romania”, primul ghid bilingv (română-engleză) ce reunește cele mai bune vinuri din România și Republica Moldova. (S.C.)