Press "Enter" to skip to content

Malta nu glumește cu infractorii: român condamnat la doi ani de închisoare pentru ca a furat un telefon

APDA, 20 septembrie 2017 – Daniel Gheorghe, un român în vârstă de 28 de ani care lucrează ca tâmplar în Malta a fost reținut de polițiști pentru că a furat un telefon mobil marca Samsung dintr-un bar situat în golful Saint Paul.

Românul a fost identificat rapid după ce victima sa, o femeie în vârstă de aproximativ 40 de ani a depus plângere la poliție. Polițiștii maltezi s-au folosit de de imaginilor înregistrate de camerele de supraveghere din incinta barului dar și declarațiile martorilor prezenți în bar în acea seară.

În fața magistratului, Daniel Gheorghe și-a recunoscut vina de a fi luat mobilul femeii dar a susținut că a făcut acest gest doar pentru a o găsi și a i-l înmâna. Mai mult, avocatul acestuia a declarant că românul nu are antecedente penale, se afla în bar pentru a consuma alcool cu prietenii iar intenția sa nu a fost de a comite o infracțiune.

La rândul său, procurorul de caz a susținut că Gheorghe a cooperat cu autoritățile, recunoscându-și vina de a fi luat mobilul și că s-a oferit a achita integral contravaloarea acestuia.

În fața probelor administrate, judecătorul a decis condamnarea la doi ani de închisoare a lui Daniel Gheorghe și la plata a 250 de euro către victima sa.

Însă, Daniel Gheorghe nu va sta nicio secundă după gratii după ce pedeapsa primită a fost suspendată pentru 12 luni pentru simplul fapt că a cooperat cu autoritățile și s-a ofetit singur să suporte prejudiciul.

De asemenea, Gheorghe trebuie să dea dovadă în perioada de probă că a înțeles fapta comisă și că nu va mai comite alte infracțiuni.

Marius Dobrescu