Press "Enter" to skip to content

Maestrul croitor Daniel Robu din Torino, succes de proporții în Taipei

În premieră, România a participat ca membru oficial la cel mai important eveniment internațional dedicat maeștrilor croitori, organizat de către World Federation of Master Tailors, la Taipei, în Taiwan.

A fost primul an în care țara noastră s-a prezentat în calitate de membru cu drepturi depline, datorită inițiativei maestrului croitor Daniel Robu, membru al Academiei Naționale a Croitorilor din Italia.

Robu a reprezentat Italia în cadrul ediției din 2015 și a decis să facă toate eforturile pentru a introduce și România în Federația Mondială a Maeștrilor Croitori, cu scopul de a oferi profesioniștilor noștri aceleași drepturi și aceeași vizibilitate în acest sector deosebit de dinamic și important al economiei globale.

La eveniment, desfășurat între 31 iulie și 5 august, s-au prezentat specialiști din 26 de țări, numărul acestora depășind cifra de 500. Daniel Robu s-a prezentat cu o serie de creații proprii și a oferit un moment inedit  prin defilarea în costum național, însoțit de fiica sa, îmbrăcată de asemenea în haine tradiționale, specifice zonei de proveniență, Săbăoani, Neamț.

Prezența lor în eveniment a fost aplaudată la scenă deschisă, reprezentând o pată de culoare plăcută în mijlocul creațiilor sobre și studiate în cele mai mici detalii, ale celorlalți profesioniști de clasă internațională.

De asemenea, Robu s-a prezentat cu un smoking, un costum din două piese și un costum uniform ornamentat, de asemenea, cu discrete motive populare românești. Elementele de detaliu și asortarea acestora a fost sugerată de către expertul în modă Cezar Ionașcu (Domni de România – Image Academy). Toate creațiile au fost realizate complet artizanal în atelierul maestrului croitor român din Torino, Italia, respectând liniile elegante ale croitoriei la comandă italiene, și utilizând stofe de calitate superioară.

Cine este Daniel Robu?

Sartoria Robu este singurul atelier de croitorie la comandă românesc din Torino. Nucleul este format din profesioniști cu vastă experiență și specializați după canoanele croitoriei italiene, sosiți în Peninsulă cu primele valuri ale emigrației românești post-revoluționare. Daniel Robu, sufletul atelierului, deține si el un primat: este singurul maestru croitor român din Academia Națională a Croitorilor din Italia. În plus, datorită profesionalismului și calității creațiilor sale, a fost acceptat in consiliul Academiei și este reprezentantul acesteia în regiunea Piemont, una dintre cele mai importante zone economice si culturale ale Italiei.

A sosit în Italia, țara modei și a croitoriei, pentru a se împlini profesional, iar actualmente și-a cucerit o poziție pe care niciun român, de la înființarea Academiei Naționale a Croitorilor în 1575, nu a deținut-o.  În plus, datorită modului în care a reprezentat Italia la Congresul Mondial al Maeștrilor Croitori organizat la Tampere, Finlanda, în 2015, Daniel Robu a fost ales consilier al Federației Mondiale a Maeștrilor Croitori (WFMT) și membru al boardului director pentru ediția acestui an, care se desfășoară la începutul lunii august la Taipei.

Cristian Gaiță, Torino

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *