Press "Enter" to skip to content

Lyon, atac la o camionetă blindată, hoţii au plecat cu 9 milioane de euro, au incendiat mașinile cu care au fugit

Jaful a avut loc în cursul dimineţii, chiar în apropierea gării centrale a din Lyon, după ce camioneta ieşise dintr-una din sucursalele Băncii Franţei.

Cu puţin înainte de ora locală 09:00, mai mulţi bărbaţi înarmaţi au jefuit o camionetă blindată care ieşea dintr-o sucursală a Băncii Franţei. Camioneta ar fi fost blocată de două maşini, una în faţă şi una în spate, hoţii atacând apoi vehiculul şi reuşind să plece cu 9 milioane de euro.

Camioneta aparţinea companiei de securitate Loomis, şi se pare că nimeni nu a fost rănit în urma jafului, conform procurorilor. Hoţii l-au ameninţat pe şofer, au furat banii şi au plecat cu două maşini care au fost găsite incendiate mai târziu, potrivt TheLocal.fr.

”A fost un atac îndrăzneţ, comis chiar în centrul oraşului”, a spus şeful executiv al Loomis, Michel Tresch, pentru AFP. „Cel mai important este că cei care transportau bani sunt teferi şi nevătămaţi.”

Cei trei angajaţi ai Loomis au fost în stare de şoc şi vor merge la un psiholog luni. Acesta este cel mai mare jaf din istoria Franţei din 2009 încoace, atunci când Toni Musulin, fost şofer pentru aceeaşi firmă Loomis, a dispărut cu o camionetă în care avea 11,6 milioane de euro aparţinând Băncii Franţei.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *