Press "Enter" to skip to content

Luiz Taifas, investiție uriașă făcută de român în SUA: cel mai mare și modern patinoar

APDA, 6 noiembrie 2017 – A început construcția celui mai mare și modern patinoar situat lângă capitala Statelor Unite ale Americii. Este vorba de International Training Center, un viitor complex sportiv care va fi construit în orășelul Leesburg, situat în apropiere de Washington.

Potrivit presei americane, investiția va fi realizată de românul Luiz Taifas și soția acestuia, Mitra Setayesh. Taifas a participat la zeci de concursuri în timpul carierei sale de patinator. O dată retras din activitatea competițională, fostul campion al României  a emigrat în Statele Unite. Visul lui dintotdeauna a fost să deschidă „Centrul Internațional de Instruire – International Training Center”, prescurtat ION, după numele tatălui său.

Potrivit datelor furnizate de Taifas, centrul va avea aproximativ 100.000 de metri pătrați, iar investiția se ridică la zeci de milioane de dolari. Podeaua va fi multifuncțională, astfel că centrul va putea găzdui și concerte, evenimente politice și alte festivități. Sala poate găzdui între 3500 și 5500 de spectatori în funcție de tipul competiției.

Viitorul complex va cuprinde două patinoare destinate sporturilor recreative și profesionale, va oferi un spațiu modern și programe speciale pentru reabilitarea veteranilor dar și pentru tinerii care nu își pot permite financiar să patineze. De asemenea, Taifas speră că aici vor veni să se antreneze cei mai buni patinatori din întreaga lume.

Mai multe evenimente sportive și turnee naționale care urmează să aibă loc în 2019, au fost deja rezervate la viitorul complex.

Marius Dobrescu