Press "Enter" to skip to content

Ludovic Orban mizează pe românii din diaspora pentru câştigarea alegerilor

Românii din diaspora sunt cei care îşi pot convinge şi rudele rămase în ţară să voteze cu PNL la viitoarele alegeri, astfel încât „părinţii şi bunicii lor să nu mai voteze cu PSD şi Iliescu”. Aceasta este strategia lui Ludovic Orban, președintele PNL, de întărire a scorului electoral al PNL. Aflata la Sucevița la o întâlnire cu membrii PNL Diaspora, Orban a spus că a spus că PNL mizează pe românii din diaspora pentru a câştiga viitoarele alegeri.

Partidul va avea o deschidere foarte mare cu românii din Diaspora, iar el personal se va deplasa în comunităţile de români din afara graniţelor pentru a discuta cu aceştia.

Ludovic Orban a subliniat faptul că este extrem de important ca liberalii să-i poată convinge pe românii din diaspora că ei sunt cei care au soluţii pentru cei care vor să se reîntoarcă. „Trebuie să retrezim dragostea de ţară şi să arătăm că în România sunt oameni care se gândesc la ei, care ştiu să găsească soluţii pentru cei ce vor să se reîntoarcă. Și este important să fim atenţi la toţi românii şi să-i considerăm parte a acestei ţări”, a spus Orban, citat de Monitorul de Suceava.

Prezent la aceeași întâlnire, Gheorghe Flutur, președintele CJ Suceava, a criticat actuala lege a votului prin corespondenţă, despre care a spus că le îngrădeşte românilor dreptul de a vota. Flutur a precizat că actuala formă a legii votului prin corespondenţă a făcut ca doar aproape 100.000 din cei aproape patru milioane de români din diaspora să-şi poată exprima votul la ultimele alegeri. „Această lege a fost ciopârţită de socialişti pentru că ei nu vor ca peste trei milioane de români să meargă la vot. Iar majoritatea PSD nu a avut nici o intenţie ca cei peste trei milioane de români să poată vota”, a spus Flutur, citat de Monitorul de Suceava.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *