Press "Enter" to skip to content

Limba română ”în pași de dans” la Liege – ICR Bruxelles

APDA, 25 octombrie 2017 – Institutul Cultural Român Bruxelles organizează, în premieră, ateliere creative de limba română pentru 120 de copii belgieni vorbitori de limba franceză cu vârste cuprinse între 11 și 13 ani. Atelierele se desfășoară în cadrul proiectului lingvistic Excel LANGUES și vor avea loc la Centrul de conferințe din Liege, în data de 26 octombrie a.c, în intervalul 8:30-15:30.

Proiectul este organizat de Maison des Langues din Liege în colaborare cu Centrul de informare Europe Direct al Provinciei Liege.

Atelierele oferite de ICR Bruxelles propun o abordare interdisciplinară care vizează studiul limbii române prin dans. Elevii belgieni francofoni vor descoperi frumusețea și varietatea dansurilor tradiționale românești (hora, călușarii, ciuleandra) și se vor familiariza cu repertoriul și cu pașii dansului oltenesc, ˝Alunelu, alunelu, hai la joc!˝ Învățarea unui dans în context lingvistic oferă elevilor o nouă perspectivă asupra bogăției culturale românești, îi ajută pe să-și exprime ideile cu încredere, stimulează înțelegerea interculturală și contribuie la dezvoltarea abilităților de practicare a unei limbi străine.

Concursuri, jocuri de rol, exerciții de scriere, conversații în situații uzuale și curiozități istorico-geografice despre România vor completa programul de activități educativ-creative dedicate limbii române. Atelierele se vor desfășura într-un context dinamic, ludic și multicultural, cu accent pe interactiv.

Excel LANGUES este un proiect-pilot de sensibilizare a elevilor belgieni francofoni la diversitatea lingivstică și culturală a spațiului european. Peste 400 de elevi vor participa, în paralel, la 20 de ateliere în care studiul limbilor străine se realizează în contexte lingvistice inedite.În limba germană elevii vor practica arta bricolajului pe tema mediului înconjurător, în ucraineană vor deprinde tehnica broderiei manuale, iar în limba bulgară vor exersa coregrafia dansurilor tradiționale.

Celelalte limbi străine pe care elevii le vor descoperi cu acest prilej sunt: araba, ceha, coreană, croată, daneză, esperanto, finlandeză, italiană, japoneză, luxemburgheză, maghiara, poloneza, slovaca, spaniola și turca.

Prin acest proiect ICR Bruxelles continuă promovarea limbii române ca element identitar în programe dedicate multilingvismului și interculturalității.

Data: joi, 26 octombrie 2017

Loc: Esplanade de l’Europe 2, 4020 Liege