Press "Enter" to skip to content

Leontin Cojocea, președinte CASCRI Italia: ”Propun deputaților și senatorilor de diaspora înființarea unui Birou Parlamentar Reunit”

APDA, 27 aprilie 2018 – Leontin Cojocea, preşedintele Centrului de Asistenţă şi Servicii a Cetăţenilor Români din Italia (CASCRI), ales anul trecut și membru în Congresul Românilor de Pretutindeni, a trimis o propunere tuturor celor 6 parlamentari aleși în diaspora, prin care le solicită găsirea de soluții pentru înființarea Biroului Parlamentar Reunit – Diaspora. 

Propunerea pe care Leontin Cojocea a făcut-o celor 6 parlamentarui o consideră ”o adevarată dovadă de schimbare a politicii actuale”, un loc unde activitatea să fie bazată pe principiul ”mesei rotunde”. Pe scurt, propunerea făcută de el ar duce la înființarea unui birou parlamentar comun, în care să activeze toți cei 6 parlamentari aleși în diaspora, care ar îmbunătăți colaborarea celor 6 la stabilirea unor proiecte comune pentru diaspora și nu în ultimul rând un loc unde cetățenii români din afara țării pot trimite sesizările, doleanțele, propunerile lor sau pot evidenția activitatea lor din țările unde trăiesc.

”Putem evidenția un prim avantaj folositor al Biroului Parlamentar Reunit al Circumscripției nr.43 Diaspora: parlamentarii aleși, indiferent de apartenență lor partidică, în baza conceptului de reprezentativitate exprimat și făcând front comun prin crearea activității Biroului Parlametar Reunit, activitate bazată pe principiul “mesei rotunde” și eliminarea condiției de apartenență partidica, pot asigura buna și corecta desfășurare atât a activității lor parlamentare cât și a activității noastre ca cetățeni activi.”, ne-a declarat Cojocea.

”Am putea spune în continuare că înființarea Biroului Parlamentar Reunit al Circumscripției 43 Diaspora, ar putea reprezenta o adevărată dovadă de schimbare a politicii actuale”, a mai completat el.

Citiți în link-urile de mai jos expunerea completă de motive și solicitarea trimisă tuturor celor 6 parlamentari aleși în Diaspora:

Expunere de motive – Propunerea pentru Biroul Parlamentar Reunit – Diaspora

Solicitare Birou Parlamentar Reunit – Diaspora

Andi Rădiu