Press "Enter" to skip to content

Laura Stoian, artistă: ”Dacă mi s-ar oferi oportunitatea de a evolua în carieră într-o altă țară, aș accepta cu siguranță”

APDA, 3 noiembrie 2017 – O tânără extrem de talentată, o voce puternică şi o prezenţă scenică remarcabilă. Acestea sunt atuurile Laurei Stoian, un artist tânăr, de 24 de ani, din Brăila, pentru care muzica nu mai are niciun secret. Fiind într-un concert la Zaragoza i-am luat un mic interviu.

Laura Stoian, te rog să te descrii în câteva cuvinte cititorilor noștri.

Sunt o persoană ambițioasă, corectă, veselă și pun pasiune în tot ceea ce fac.  Am  absolvit  Facultatea  de  Științe  Politice  a  Universității  Creștine  “Dimitrie Cantemir” din București, specializarea Comunicare și Relații Publice. În prezent sunt studentă în anul I la programul masteral Comunicare Corporativă din cadrul Universității București.

Am avut ocazia să te ascult acum opt ani, la începutul carierei tale. Povestește-ne ce s-a întâmplat de atunci…

De atunci am evoluat foarte mult, am obținut foarte multe premii importante, am apărut în diverse reviste de specialitate  atât pe copertă cât și interviuri, am participat la diverse evenimente atât locale cât si naționale.

În cei peste 7 ani de activitate artistică am obținut numeroase premii la concursurile naționale, cele mai recente fiind:

  • Marele  Premiu  la  Campionatul  Național  de  Karaoke  “Best  Singer  of Maraboo” – București 2013
  • Premiul Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România la Festivalul Înternațional de Muzică Ușoară “George Grigoriu”, ediția 2014.

Ce planuri și proiecte de viitor ai?

Am multe proiecte  în desfășurare dar cel mai important pentru mine este cel de a avea propriile piese.

Cum vezi tu piaţa muzicală românească, care crezi că sunt atuurile şi care sunt punctele slabe ale industriei?

Piața muzicală din România este una de calitate după parerea mea, deoarece  muzica produsă aici este foarte bine vazută  în străinatate si nu numai.

Are o tânără ca tine perspectiva unei cariere doar bazată pe talent?

Bineînţeles, atunci când sunt pe scenă cânt cu foarte multă pasiune și foarte multă dragoste pentru public, deoarece acesta este foarte important pentru mine. Totul se bazează pe studiu, muncă şi sacrificiu.

Studiile mele muzicale: 

  • absolventă a Liceului de Artă “H.H. Darclée” Brăila, specializarea canto- muzică ușoară – promoția 2012;
  • absolventă   a   Școlii   Populare   de   Artă   “Vespasian   Lungu”   Brăila, specializarea  canto-muzică  ușoară  – promoția 2012, clasa d-nei Adriana Toma;
  • Am luat lectii de canto cu  Ozana Barabancea

Ce greutăţi ai întâmpinat în carieră ?

Nu pot spune ca am întâmpinat foarte multe greutăţi, fiind la început este normal să fie puţin mai greu dar cu ambiție şi dorința trec peste orice obstacol.

Te vezi în continuare în România?

Îmi place țara mea, dar dacă mi s-ar oferi și o altă oportunitate de a evolua în carieră într-o altă țara aș accepta cu siguranță.

Cum ai perceput străinătatea, publicul şi atmosfera din Zaragoza?

A fost absolut minunat atât publicul cât și atmosfera  și mi-aș dori să mă reîntorc cât de curând.

Mulţumesc pentru interviu, dacă ai ceva sa ne transmiti…

Vă mulțumesc din suflet pentru această oportunitate  și sper să ne revedem cât de curând!

________________________________________

Cătălin Serbu