Press "Enter" to skip to content

La Calpe, în Spania, au fost premiați câștigătorii campaniei „Noi susținem excelența!”, organizată de Occidentul Românesc

APDA, 28 mai 2018 – Au fost premiați câștigătorii campaniei de promovare a valorilor românești din străinătate „Noi susținem excelența!”, ediția a doua, lansată de publicația „Occidentul Românesc”. Evenimentul a avut loc în 26 mai în stațiunea Calpe, provincia Alicante din Spania.

„Evenimentul este susținut exclusiv din donații personale, fonduri proprii și sponsorizări, fără a fi afiliat vreunui program de tip instituțional, guvernamental sau finanțat prin astfel de resurse.

Am dorit să ne implicăm în promovarea românilor care excelează în diverse domenii de activitate din patriile lor adoptive pentru că publicațiile din România vorbesc prea puțin despre astfel de români, despre eforturile depuse ori sacrificiile făcute și, mai ales, despre rezultatele muncii lor.”, au precizat organizatori.

Din cei 137 de români nominalizați, pe podium au urcat 23, provenind din din Belgia, Franța, Italia, Regatul Spaniei și Statele Unite ale Americii.

Invitata specială a galei a fost adolescenta soprană Laura Bretan , care a susținut un scurt recital. În vârstă de 15 ani, cântăreața de operă de origine română locuiește împreună cu familia în Chicago, Illinois, SUA și s-a remarcat atât pe plan național, cât și internațional.

La gala de premiere a fost invitat și renumitul artist Nicu Covaci, chitarist, pictor și grafician român, cunoscut ca fondator și lider al formației Phoenix, stabilit în Spania. De asemenea, au fost prezenți reprezentanți ai Ministerului Românilor de Pretutindeni, ai Ambasadei României în Regatul Spaniei, Consulatului Român la Castellón de la Plana, precum și autorități spaniole locale și regionale.