Press "Enter" to skip to content

Judoka român din Montreal, medaliatal Cupei Gadbois

APDA, 27 octombrie 2017 – Liviu a început să practice judo în România, iar la 14 ani a devenit campion judeţean (Buzău) şi vice-campion naţional.Cîţiva ani a cochetat cu alte arte marţiale (karate full contact, kyokushin, jujutsu japonez, kickboxing, thai boxing, kaisendo closecombat, aiki-jujutsu, ninjutsu), apoi a revenit la judo unde a obţinut, în 2016, centură maro.

Anul 2017 a început pe podium pentru Liviu Marius Goga, român montrealez care, în prima competiţie de judo pe care a susţinut-o în Canada, a obţinut bronzul la Cupa Gadbois de la Montreal, categoria veterani sub 100 kg.

Liviu este tatăl micuţei karateka Flavia-Maria Goga, ale cărei performanţe în sport (karate şi şah), artă (pian) sau la învăţătură (cîştigătoarea, fără greşeală, a unui concurs de dictare în limba franceză) v-au fost prezentate de publicaţia ZigZag Canadian.

Cum pentru obţinerea centurii negre trebuie să acumuleze minimum 120 de puncte, a decis să-şi întregească pregătirea prin participări la competiţii de nivel provincial şi inter-provincial. Iar rezultatele obţinute la recentul turneu îi recompensează muncă şi antrenamentele coordonate de sensei Nakamura, deţină torul centurii negre 9 dan.

După stagiul din luna decembrie 2016, organizat de Judo Quebec şi unde printre antrenori au fost campionii olimpici canadieni Catherine Beauchemin-Pinard împreună cu Antoine Bouchard, pentru Liviu urmează o perioada de pregătire sub îndrumarea unei alte vedete, Haruka Tachimoto – campioană olimpică din 2016 la categoria 70 kg. Aşadar, mult succes la următoarele competiţii!

Cristina Sofronie, Montreal