Press "Enter" to skip to content

Italia, Festivalului Vinului și al Bucatelor Tradiționale românești, organizat de asociația ”Casa Dacia” din Verona

APDA, 6 octombrie 2017 – Evenimentul, care a avut ca scop descoperirea gastronomiei, a vinurilor românești, a folclorului și dansului românesc, s-a desfășurat la Colonie di Borghetto din Valeggio sul Mincio și a beneficiat, la invitația președintei asociației, Camelia Bichiș, de prezența viceprimarului din localitate, Marco Del Forno și a consilierului municipal pe probleme de finanțe-cultură, artă și muzică, Leonardo Oliosi, transmite Consulatul General al României la Trieste.

For Nocturn Ovidiu Ciortea, For Feri Balint, împreună cu Florin Fatu, Hotin George și Sorin Vornicu, au interpretat pentru cei prezenți melodii de inspirație folclorică. Evenimentul s-a desfășurat cu sprijinul magazinului românesc Casa Dacia, din Valeggio sul Mincio.

A fost prezent și s-a adresat publicului și preotul Gabor Codrea, protopop Triveneto II.

Din partea Consulatului General al României la Trieste a participat consulul Călin Bichis, care a transmis salutul Consulatului General al României la Trieste invitaților și participanților la eveniment.

Domnul consul a lăudat inițiativa asociației și a reiterat disponibilitatea permanentă a Consulatului General al României la Trieste de sprijin a asociațiilor românești în vederea afirmării identității naționale prin recunoașterea și promovarea valorilor culturale și spirituale românești în Italia.

Pe parcursul desfășurării evenimentului au avut loc discuții pe teme de asistență consulară între consul și participanți.