Press "Enter" to skip to content

Isabela, actriță la Toronto: «Pentru mine Canada este ca o mamă adoptivă, pe care am iubit-o de la început»

APDA, 24 aprilie 2018 – Viața Isabelei pare desprinsă dintr-un film, cu puternice accente thriller, în unele perioade. Plecată, așa cum și-a dorit de mică, în Canada, în 1990, cu o copilărie marcată de o crimă comisă asupra tatălui ei (nelămurită până azi), cu un soț bipolar și abuziv, rămasă apoi singură cu o fetiță, Isabela nu și-a pierdut din frumusețe și a mers mai departe. Locuiește în Toronto și lucrează la Uniunea Actorilor. Fata ei a crescut, a terminat Psihologia și Academia de Arte. Isabela are de cinci ani o relație cu bărbatul care a reușit să-i învie fluturii din stomac- Sylvio, sculptor. Amândoi formează o pereche decupată din revistele glamour.

Isabela a plecat în Toronto la invitația unei mătuși, care avea un magazin, în „zona de brazilieni și portughezi”. Astfel l-a cunoscut pe Carlos, cu care s-a căsătorit și a avut imediat un copil. Despre plecare, Isabela vorbește cu multă naturalețe: „Am lăsat serviciul, am dat toate hainele, încălțămintea, tot ce aveam. Am rămas cu o valiză mică. Un album de poze, câteva haine, bigudiuri  (erau foarte importante), machiaj cu sclipici de toate culorile (se purta curcubeu), niște cercei rotunzi din lemn, să se asorteze cu toate culorile mele de machiaj, două perechi de pantofi cu toc Firma Guban of course 🙂 și $5…”, În Canada, i s-a spus că e prea cochetă și că va trebui să schimbe pantofii cu toc cu adidași, a povestit ea pentru dupa35.com.

Căsnicia cu Carlos nu a mers, a aflat că e bipolar, refuza să se trateze, în adolescență luase droguri, iar viața cu el era tot mai dificilă. Îi făcea șicane Isabelei după despărțire, când lua fetița la el, ea trebuia să o aducă acasă cu ajutorul poliției. După trei ani, Isabela a reușit să-și aducă mama și restul familiei din România în Canada și i-a fost mai ușor.

A cunoscut un alt bărbat, alături de care a lucrat la compania deținută de acesta. Era un tată bun pentru fata Isabelei, lucrurile au mers bine câțiva ani, apoi au început scandalurile, iar relația lor s-a rupt. Isabela a renunțat la confortul pe care l-a avut și s-a mutat împreună cu fiica ei, Brigitte, într-un apartament modest. Aceasta era studentă și, după absolvire, a lucrat doi ani ca să-și plătească cursurile la Academia de Arte, unde a fost admisă. Picturile ei au succes, iar Isabela spune cu mândrie că fata e cea mai mare realizare din viața ei.

Pe Sylvio (acesta e numele lui de artist, e tot român, Silviu), cu care e acum, l-a cunoscut la o petrecere, au vorbit. Amândoi ieșeau din relații nefericite, ambii aveau fete studente, așa că legătura dintre ei s-a înfiripat repede. „Nu a trecut mult și ne-am mutat împreună și suntem ca doi adolescenți care acum își trăiesc anii de tinerețe pe care-i puseseră „on hold”, prioritatea lor fiind copiii. Au trecut 5 ani de când suntem împreună.”, spune Isabela.

În căutarea unui loc de muncă, i s-a oferit posibilitatea de a fi actor figurant. A început să-i placă, astfel că a contactat agenții care au distribuit-o în reclame și în filme. „Munca noastra este variată și lucrăm îndeaproape cu actori cunoscuți în Hollywood. Iubesc ceea ce fac și cred că orice întâmpinăm în viață ne îndreaptă spre calea potrivită fiecăruia”, e de părere Isabela. Acum primește salariu de la Uniunea Actorilor. Sylvio are propria lui companie, sculptează în piatră și expune la galerii de artă. Amândoi trăiesc într-o lume de artiști și sunt o pereche de senzație.

„Pentru mine Canada este ca o mama adoptivă, pe care am iubit-o de la început, aici m-am format și m-am cunoscut îndeaproape pe mine însămi. Orice greutate m-a învățat o lecție și m-a făcut mai puternică. România mi-a dat un start în viață și voi simți mereu nostalgia locurilor unde am crescut.” Adaugă cu cochetărie că sunt 27 de ani de când e în Canada și nu a renunțat niciodată la tocuri. Isabela, în toate aspectele vieții ei, nu a renunțat la feminitate și la principiile de bază, care te fac să-ți păstrezi demnitatea, oricât de jos cazi. A reușit să se echilibreze după fiecare traumă văzând dreptatea și partea frumoasă a vieții. Și, ce e mai important, și așa cum am mai spus, totul ține în viață de alegeri și de persoana potrivită, alături de care să-ți continui drumul.

Corina Ozon