Press "Enter" to skip to content

Invitaţie la „Sărbătoarea românilor din Republica Cehă”, ediţia a IX-a

APDA, 07 septembrie 2018 – Evenimentul reuneşte anual pe românii şi moldovenii din Republica Cehă într-o atmosferă de sărbătoare. Programul de anul acesta va cuprinde muzică şi dansuri populare în interpretarea Ansamblurilor de cântece și dansuri populare românești “Cununița“ și “Cununița năzdrăvană“ din Satu Mare, recitaluri de muzică populară susținute de ansamblul folcloric moldovenesc “Kodrjanka“ din Praga, precum și a altor artiști și soliști din Praga și Republica Moldova.

Programul va cuprinde şi o tombolă cu premii atrăgătoare oferite de partenerii evenimentului, colțul copiilor, degustare și vânzare de produse culinare tradiționale româneşti.

Manifestarea este organizată de Asociaţia Românilor din Republica Cehă, în colaborare cu reprezentanții comunității moldovenilor, cu Ambasada României şi Ambasada Republicii Moldova din Republica Cehă, ICR Praga şi beneficiază de sprijinul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni.

Aflat la cea de-a noua ediție, evenimentul s-a profilat drept o acțiune de referință în cadrul eforturilor care vizează consolidarea comunităţii românilor din Republica Cehă și promovarea identității românești în plan local.

Sărbătoarea se bucură, an de an, de o prezenţă numeroasă a românilor şi moldovenilor, devenind, totodată, un prilej de prezentare a culturii şi tradiţiilor româneşti localnicilor cehi şi turiştilor aflaţi la Praga.