Press "Enter" to skip to content

Invazie de vietnamezi în România. «Suntem gata să suplimentăm numărul»

APDA, 18 ianuarie 2018 – Peste 1.400 de vietnamezi au primit, doar în 2017, avize pentru a lucra în România. Astfel, Vietnam a devenit țara din afara Uniunii Europene cu cele mai multe permise de muncă acordate anul trecut.

Faţă de 2016, numărul vietnamezilor care au venit să lucreze în România este de şase ori mai mare, arată datele Inspectoratului General pentru Imigrări, citate de zf.ro.

Salariul minim în Vietnam este de 150 de euro pe lună, adică de 3,5 ori mai mic decât salariul minim pe care îl primeşte un vietnamez care lucrează în România.

„În prezent avem 375 de angajaţi din Vietnam şi suntem gata să suplimentăm numărul acesta dacă va mai fi necesar! Deşi pe platforma noastră operează salariaţi şi din alte state UE şi non-UE, aceştia nu sunt angajaţi direcţi ai Vard Tulcea, ci ai firmelor subcontractoare sau third party“, a declarat Ivan Firsa, vicepreşedintele departamentului de resurse umane în cadrul şantierului naval Vard Tulcea, cel mai mare angajator din judeţ, care avea un număr mediu de 2.500 de angajaţi în 2016. (S.C.)