Press "Enter" to skip to content

Întrevederea Ministrului pentru Românii de Pretutindeni cu președintele Uniunii Consiliilor Raionale din Moldova

APDA, 15 februarie 2018 – Ieri, 14 februarie a.c., Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, doamna Natalia – Elena Intotero, a avut o întrevedere cu domnul Veaceslav Burlacu, preşedinte al Uniunii Consiliilor Raionale din Moldova.

În deschiderea discuțiilor, ministrul și-a exprimat considerația față de excelenta colaborare derulată în cadrul proiectului „Centenar prin Înfrățiri”, demarat de Ministerul Românii de Pretutindeni (MpRP), prin care unități admnistrativ teritoriale din statul vecin s-au înfrățit cu județe din România şi cu sectoarele Municipiului București. Cele două părți au convenit asupra importanței continuării campaniei, precum și asupra extinderea acesteia în perioada imediat următoare.

Veaceslav Burlacu a evidențiat faptul că Guvernul României este un partener permanent al demersurilor inițiate de Republica Moldova, apreciind în mod deosebit sprijinul financiar oferit de statul român în vederea întăririi legăturilor culturale, lingvistice, economice și sociale dintre cele două țări.

Un alt aspect discutat l-a reprezentat consolidarea cooperării între comunitățile de cetățeni ai României și ai Republicii Moldova, astfel au fost abordate posibilitățile de extindere a colaborării în domeniul educațional, prin dotarea bibliotecilor instituțiilor de învățământ din statul vecin cu fond de carte românească.

La întâlnire au mai participat secretarul de stat Veaceslav Șaramet, experți din cadrul MpPR cât și reprezentanți ai Uniunii Consiliilor Raionale din Moldova.